Рецепт Курка теріякі з рисом фото

Курка теріякі з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Птах , Курка , Крупи , Мал
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Якщо вам до смаку азіатська кухні або ви тільки вирішили відкрити для себе її страви, раджу звернути увагу на цей досить простий варіант, як приготувати курку терияки з рисом.

Опис приготування:

Соус теріякі, напевно, знають навіть ті, хто жодного разу його пробував. Хочете повторити на своїй кухні родзинку японської кухні? Немає нічого простіше! Маринована в соусі курочка з розсипчастим рисом і свіжими овочами - це ідеальний варіант для ситного і смачного обіду або вечері.

  • Курка - 500 грам
  • Мірі - 120 мілілітрів
  • Соєвий соус - 180 мілілітрів
  • Рисовий оцет - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 60 грам
  • Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
  • Часник - 5-7 зубчиків
  • Імбир - 1 Ст. Ложка
  • Перець чилі - За смаком
  • Мал - 1.5 склянки
курка теріякі з рисом - фото крок 1
1. Головне - це приготувати правильний соус. У невелику каструльку відправте мирин, доведіть до кипіння і проваріть хвилин 5 на повільному вогні.
курка теріякі з рисом - фото крок 2
2. Після всипте цукор, перемішайте, щоб він добре розчинився. Влийте кунжутне масло, соєвий соус і рисовий оцет.
курка теріякі з рисом - фото крок 3
3. Очистіть і подрібніть часник з імбиром. Додайте їх в соус.
курка теріякі з рисом - фото крок 4
4. Всипте дрібку перцю. На мінімальному вогні млоїте ще хвилини 3-4. Якщо соус здається вам занадто рідким, розчиніть у невеликій кількості води кукурудзяний крохмаль і влийте його в каструльку. Зніміть з вогню і остудіть.
курка теріякі з рисом - фото крок 5
5. Курочку (ніжки, філе, крильця) вимийте, обсушити і викладіть в пакет або в глибоку миску. Залийте остиглим соусом.
курка теріякі з рисом - фото крок 6
6. Приберіть в холодильник і залиште маринуватися мінімум на пару годин.
курка теріякі з рисом - фото крок 7
7. На розігріту сковороду викладіть курочку, почніть смажити її на середньому вогні. В процесі вливайте соус, щоб страва була соковитою. Паралельно відваріть рис.
курка теріякі з рисом - фото крок 8
8. Ось така краса вийде в результаті. Дуже апетитно, в міру ситно і неймовірно пікантно. Пригощайтеся!

Схожі рецепти