Курка теріякі з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам до смаку азіатська кухні або ви тільки вирішили відкрити для себе її страви, раджу звернути увагу на цей досить простий варіант, як приготувати курку терияки з рисом.
Соус теріякі, напевно, знають навіть ті, хто жодного разу його пробував. Хочете повторити на своїй кухні родзинку японської кухні? Немає нічого простіше! Маринована в соусі курочка з розсипчастим рисом і свіжими овочами - це ідеальний варіант для ситного і смачного обіду або вечері.
- Курка - 500 грам
- Мірі - 120 мілілітрів
- Соєвий соус - 180 мілілітрів
- Рисовий оцет - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 60 грам
- Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
- Часник - 5-7 зубчиків
- Імбир - 1 Ст. Ложка
- Перець чилі - За смаком
- Мал - 1.5 склянки
1. Головне - це приготувати правильний соус. У невелику каструльку відправте мирин, доведіть до кипіння і проваріть хвилин 5 на повільному вогні.
2. Після всипте цукор, перемішайте, щоб він добре розчинився. Влийте кунжутне масло, соєвий соус і рисовий оцет.
3. Очистіть і подрібніть часник з імбиром. Додайте їх в соус.
4. Всипте дрібку перцю. На мінімальному вогні млоїте ще хвилини 3-4. Якщо соус здається вам занадто рідким, розчиніть у невеликій кількості води кукурудзяний крохмаль і влийте його в каструльку. Зніміть з вогню і остудіть.
5. Курочку (ніжки, філе, крильця) вимийте, обсушити і викладіть в пакет або в глибоку миску. Залийте остиглим соусом.
6. Приберіть в холодильник і залиште маринуватися мінімум на пару годин.
7. На розігріту сковороду викладіть курочку, почніть смажити її на середньому вогні. В процесі вливайте соус, щоб страва була соковитою. Паралельно відваріть рис.
8. Ось така краса вийде в результаті. Дуже апетитно, в міру ситно і неймовірно пікантно. Пригощайтеся!