Курка теріякі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Напевно ті з нас, хто бували в ресторанах східної кухні, курку в соусі теріякі пробували. Так ось, як показала практика, курку терияки в духовці в домашніх умовах приготувати дуже просто!
Звичайно, такий рецепт приготування курки терияки в духовці все ж трохи поступається своїм східним аналогам, але, як мені здається, вся специфіка смаку мною в цьому рецепті була передана. Тому рекомендую і вам з доступних продуктів і в швидкий термін зробити це дивовижне блюдо!
- Куряче філе - 1 кілограм
- Соєвий соус - 125 мілілітрів
- Яблучний оцет - 4 Ст. Ложки
- Цукор коричневий - 150 грам
- Перець червоний - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 2 чайних ложки
- Часник - 4 зубчики
- Корінь імбиру - 1 частина (шматочок приблизно 8 см в довжину )
1. Крохмаль розводимо водою (50 мл) і вливаємо в каструлю. Сюди ж - цукор, соєвий соус, оцет, перець, імбир і часник, пропущений через прес. Ставимо на вогонь і чекаємо, поки соус почне кипіти і загусне.
2. Тим часом курку моєму, розділимо на порційні шматочки і викладаємо на деко, змащений маслом. Заливаємо зверху підготовленим соусом і запікаємо в розпеченій духовці приблизно півгодини.
3. Подаємо з улюбленим гарніром! Смачного!