Соус до лосося
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати соус до лосося, дуже простий. Весь процес займає не більше 20 хвилин. Не у всіх є час на створення смачних і красивих шедеврів, тому такий варіант мені до душі.
Соус готую на основі лимонного соку і гірчиці в зернах, за смаком додаю різні спеції (кому які більше подобаються). Його можна подавати не тільки до лосося, він відмінно підкреслить смак варених овочів або м'яса птиці. Такий соус не соромно подати для гостей.
- Лимон - 1 штука
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Спеції - За смаком (орегано, кмин)
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
1. Лимон мою, вичавлюю з нього сік, вливаю в чашу міксера 2-3 столові ложки лимонного соку.
2. Додаю гірчицю (використовую французьку гірчицю в зернах).
3. Часник чищу, відвалів зубчик через прес, додаю в чашу.
4. Оливкова олія у мене першого віджиму, найкраще, вливаю його в чашу міксера.
5. Всипаю все спеції, по щіпці кмину і орегано, за смаком солю і перчу. Перемішую масу.
6. Рибку і овочі запікаю в духовці і викладаю на тарілку, поливаю отриманим соусом і подаю до столу.