Соєвий сир тофу
(покроковий рецепт з фото)
Вже давно хотіла спробувати зробити сама сир або сир. Моя сестра, яка живе в Туреччині, часто робить щось подібне. Я просто в захваті від домашнього смаку таких продуктів.
Тому вирішила дізнатися, як приготувати соєвий сир тофу. Ці ласощі роблять по-різному. Я вибрала найбільш простий домашній варіант. Його створюють на основі соєвого молока. Воно стало часто продаватися у нас в магазинах, так що дістати його нескладно. Сир дуже м'який і має насичений смак.
- Молоко соєве - 1 літр
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
Молоко нагрейте до 80-85 градусів.
Сік розведіть в невеликій кількості теплої води. Влийте його в молоко, розмішайте.
Залиште рідина під кришкою на 20 хвилин, щоб повністю пройшла реакція.
Приготуйте пластикову форму для тофу і бавовняне чисте полотно. Покладіть його на дно форми, щоб воно стирчало з боків.
Перекладіть кисле молоко в форму.
Краї загорніть в середину. Зверху поставте вантаж, наприклад стакан з водою.
Через 30 хвилин сир готовий! приємною дегустації!