Смажений сир тофу
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний варіант закуски для тих, хто стежить за фігурою і рахує кожну калорію, а також для вегетаріанців, що не вживають тваринну їжу. Спробуйте рецепт, як приготувати смажений сир тофу.
Соєвий сир дуже смачно подавати з різними соусами, тому як у нього традиційний і ненав'язливий смак, його додають до салатів та закусок. Перед обжаркой сир можна обваляти в готових панірувальних сухарях або зробити паніровці самостійно, на свій смак, наприклад, подрібнити мигдаль або обваляти в різних спеціях. Блюдо дуже просте в приготуванні і смачне. Його можна подавати з різними соусами: томатним, пряним, соєвим, чилі.
- Тофу - 50 грам
- Панірувальні сухарі - 3 Ст. Ложки
- Часниковий порошок - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Мелений чорний перець - 0, 5 чайних ложки
- Соняшникова або оливкова олія - 3 Ст. Ложки
1. Викладаємо сир на тарілку, ставимо на нього невеликий прес, щоб пішла зайва рідина. Через 20-30 хвилин зливаємо воду і нарізаємо на довгі шматочки (можна будь-якої форми).
2. Змішуємо в мисці панірувальні сухарі, часниковий порошок, сіль і перець. Обвалюють кожен шматочок в паніровці.
3. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо масло і обсмажуємо сир в паніровці з кожного боку до появи рум'яної скоринки. Готові сирні палички викладаємо на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.
4. Обсмажені палички тофу подаємо з кетчупом або будь-яким іншим соусом, по бажанню. Смачного!