Сир «сир» з 2-х інгредієнтів
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12
Час приготування: 2 г. 20 хв.
Найчастіше цей вид сиру зустрічається в стравах східної кухні, наприклад, в Індії або Індонезії. Ви зможете зробити такий в домашніх умовах. Записуйте, як приготувати сир «Панир» з 2-х інгредієнтів.
Опис приготування:
Цей сир використовують при приготуванні салатів, перших страв і навіть десертів, а також його можна їсти так, нарізавши шматочками. Його можна обсмажити в паніровці з кунжутного насіння, панірувальних сухарів або спецій. Сир поживний і дуже смачний, по калорійності його можна порівняти з м'ясом.
- Молоко - 1, 9 L
- Лимонний сік - 1/4 склянки
1. У каструлю налийте молоко і відправте його на вогонь. Як тільки помітили, що починають з'являтися бульбашки (молоко закипає), відразу влийте лимонний сік.
2. Перемішайте молочну суміш, варите 30-60 секунд. За цей час утворюються характерні пластівці. Викладіть марлю в 2 шару в друшляк і перелийте через неї рідину.
3. Зберіть кінці марлі і підвісьте її на 90 хвилин. Через необхідний час викладіть марлю назад в друшляк і притисніть невеликим вантажем, залиште ще на півгодини.
4. Приберіть вантаж і розгорніть марлю, наріжте сир шматочками.
5. Перекладіть сир в контейнер і відправте на зберігання в холодильник або їжте його відразу.