Карамельна глазур з сіллю (з 6 інгредієнтів)
(покроковий рецепт з фото)
Карамельна глазур ідеально підходить для покриття торта або чизкейка. Додавання невеликої кількості солі в солодку глазур підсилює і підкреслює аромат і смак карамелі.
Як приготувати солону карамель з сіллю з 6 інгредієнтів? Це просто, головне дотримуватися послідовність кроків і заздалегідь підготувати всі інгредієнти. Подробиці дивіться в покроковому рецепті.
- Цукор - 180 грам
- Вода - 150 грам (тепла)
- Вершки 35% - 150 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 10 грам
- Желатин швидкорозчинний - 20 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти. Інгредієнти відміряйте і отвесьте заздалегідь, щоб все було під рукою, так як все потрібно робити швидко.
Желатин замочити в теплій воді (50 мл), через 15 хвилин розтопіть на повільному вогні, не доводячи до кипіння.
Желатин замочити в теплій воді (50 мл), через 15 хвилин розтопіть на повільному вогні, не доводячи до кипіння.
Крохмаль просійте в холодні вершки, додайте сіль, перемішайте до однорідності.
Цукор розтопіть на сухій гарячій сковороді на повільному вогні. Чи не перемішуйте!
Цукор розтопіть на сухій гарячій сковороді на повільному вогні. Чи не перемішуйте!
Слідкуйте за тим, щоб не спалити карамель. Інакше вона буде гірчити. Як тільки цукор розтопиться, влийте теплу воду тонкою цівкою, доведіть до кипіння.
У гарячу карамельну суміш влийте в вершки з крохмалем, перемішайте віночком.
Додайте замочений желатин, перемішайте.
Карамельна глазур готова! Нанесіть її на торт або тістечко. Поставте в холодильник на 30 хвилин, дайте застигнути.
Або помістіть глазур в скляну ємність, закрийте кришкою. Зберігайте в холодильнику протягом 3-х днів. Перед використанням нагрійте до 27 градусів.