Рецепт Карамельна глазур з сіллю (з 6 інгредієнтів) фото

Карамельна глазур з сіллю (з 6 інгредієнтів)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Вершки , Сіль
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На швидку руку
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

Карамельна глазур ідеально підходить для покриття торта або чизкейка. Додавання невеликої кількості солі в солодку глазур підсилює і підкреслює аромат і смак карамелі.

Опис приготування:

Як приготувати солону карамель з сіллю з 6 інгредієнтів? Це просто, головне дотримуватися послідовність кроків і заздалегідь підготувати всі інгредієнти. Подробиці дивіться в покроковому рецепті.

  • Цукор - 180 грам
  • Вода - 150 грам (тепла)
  • Вершки 35% - 150 грам
  • Крохмаль кукурудзяний - 10 грам
  • Желатин швидкорозчинний - 20 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
карамельна глазур з сіллю (з 6 інгредієнтів) - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Інгредієнти відміряйте і отвесьте заздалегідь, щоб все було під рукою, так як все потрібно робити швидко.
Желатин замочити в теплій воді (50 мл), через 15 хвилин розтопіть на повільному вогні, не доводячи до кипіння.
карамельна глазур з сіллю (з 6 інгредієнтів) - фото крок 2
Крохмаль просійте в холодні вершки, додайте сіль, перемішайте до однорідності.
Цукор розтопіть на сухій гарячій сковороді на повільному вогні. Чи не перемішуйте!
карамельна глазур з сіллю (з 6 інгредієнтів) - фото крок 3
Слідкуйте за тим, щоб не спалити карамель. Інакше вона буде гірчити. Як тільки цукор розтопиться, влийте теплу воду тонкою цівкою, доведіть до кипіння.
карамельна глазур з сіллю (з 6 інгредієнтів) - фото крок 4
У гарячу карамельну суміш влийте в вершки з крохмалем, перемішайте віночком.
карамельна глазур з сіллю (з 6 інгредієнтів) - фото крок 5
Додайте замочений желатин, перемішайте.
карамельна глазур з сіллю (з 6 інгредієнтів) - фото крок 6
Карамельна глазур готова! Нанесіть її на торт або тістечко. Поставте в холодильник на 30 хвилин, дайте застигнути.
карамельна глазур з сіллю (з 6 інгредієнтів) - фото крок 7
Або помістіть глазур в скляну ємність, закрийте кришкою. Зберігайте в холодильнику протягом 3-х днів. Перед використанням нагрійте до 27 градусів.

Схожі рецепти