Рецепт Карамельна глазур з сіллю (з 6 інгредієнтів) фото

Карамельна глазур з сіллю (з 6 інгредієнтів)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Вершки, Сіль
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На швидку руку
Солодке, Десерти

Карамельна глазур ідеально підходить для покриття торта або чизкейка. Додавання невеликої кількості солі в солодку глазур підсилює і підкреслює аромат і смак карамелі.

Як приготувати солону карамель з сіллю з 6 інгредієнтів? Це просто, головне дотримуватися послідовність кроків і заздалегідь підготувати всі інгредієнти. Подробиці дивіться в покроковому рецепті.

  • Цукор - 180 грам
  • Вода - 150 грам (тепла)
  • Вершки 35% - 150 грам
  • Крохмаль кукурудзяний - 10 грам
  • Желатин швидкорозчинний - 20 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
карамельна глазур з сіллю (з 6 інгредієнтів) - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Інгредієнти відміряйте і отвесьте заздалегідь, щоб все було під рукою, так як все потрібно робити швидко.
Желатин замочити в теплій воді (50 мл), через 15 хвилин розтопіть на повільному вогні, не доводячи до кипіння.
карамельна глазур з сіллю (з 6 інгредієнтів) - фото крок 2
Крохмаль просійте в холодні вершки, додайте сіль, перемішайте до однорідності.
Цукор розтопіть на сухій гарячій сковороді на повільному вогні. Чи не перемішуйте!
карамельна глазур з сіллю (з 6 інгредієнтів) - фото крок 3
Слідкуйте за тим, щоб не спалити карамель. Інакше вона буде гірчити. Як тільки цукор розтопиться, влийте теплу воду тонкою цівкою, доведіть до кипіння.
карамельна глазур з сіллю (з 6 інгредієнтів) - фото крок 4
У гарячу карамельну суміш влийте в вершки з крохмалем, перемішайте віночком.
карамельна глазур з сіллю (з 6 інгредієнтів) - фото крок 5
Додайте замочений желатин, перемішайте.
карамельна глазур з сіллю (з 6 інгредієнтів) - фото крок 6
Карамельна глазур готова! Нанесіть її на торт або тістечко. Поставте в холодильник на 30 хвилин, дайте застигнути.
карамельна глазур з сіллю (з 6 інгредієнтів) - фото крок 7
Або помістіть глазур в скляну ємність, закрийте кришкою. Зберігайте в холодильнику протягом 3-х днів. Перед використанням нагрійте до 27 градусів.

Схожі рецепти