Рецепт Домашнє морозиво з трьох інгредієнтів фото

Домашнє морозиво з трьох інгредієнтів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Молочні продукти, Яйця, Молоко
На вечерю, На святковий стіл
Солодке, Десерти, Морозиво

Давно хотіли дізнатися, як приготувати домашнє морозиво з трьох інгредієнтів? Подивіться цей рецепт і переконайтеся, що це зовсім нескладно, досить змішати цукор, жовтки і жирне молоко!

Головним принципом приготування морозива є його періодичне насичення повітрям. Зробити це можна за допомогою міксера або звичайною лопатки, перемішуючи молочну або вершкову суміш під час заморожування. Десерт, приготований за цим рецептом, виходить дуже ніжним і злегка відрізняється за смаком від класичного вершкового морозива, так як головним інгредієнтом тут виступає молоко підвищеної жирності, а не вершки.

  • Молоко - 2, 5 склянки (підвищеної жирності)
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яєчний жовток - 4 штуки
  • Ванілін - За смаком
домашнє морозиво з трьох інгредієнтів - фото крок 1
1. Жовтки відокремте від білків, змішайте з цукром, ваніліном і збийте міксером протягом 3-4 хвилин. Пересипьте цукрову суміш в каструлю, залийте гарячим молоком і поставте на невеликий вогонь.
домашнє морозиво з трьох інгредієнтів - фото крок 2
2. Постійно помішуючи, прогрійте суміш до того моменту, коли на її поверхні з'являться бульбашки. Зніміть суміш з вогню і поступово остудіть при кімнатній температурі.
домашнє морозиво з трьох інгредієнтів - фото крок 3
3. Перелийте молочну суміш в контейнер з кришкою і відправте в морозилку на 3-4 годину. Кожні 40 хвилин перемішуйте морозиво лопаткою (всього вам потрібно перемішати морозиво 3-4 рази).
домашнє морозиво з трьох інгредієнтів - фото крок 4
4. За бажанням приготуйте ягідний або фруктовий соус до морозива. Смачного!

Схожі рецепти