Рецепт Сільський хліб з трьох видів борошна фото

Сільський хліб з трьох видів борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Житнє борошно , Цільнозернове борошно
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Для дітей , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Хочете зробити випічку хліба цікавішою? Просто змішайте декілька видів борошна - ось рішення, а ще можна додати насіння. Розповім про те, як приготувати сільський хліб з трьох видів борошна.

Опис приготування:

Не має значення, часто ви печете хліб або дуже рідко, такий варіант вам обов'язково сподобається. Цей рецепт розрахований на духовку, а якщо у вас є хлібопічка, буде ще простіше. Хліб підійде для бутербродів або сухарів, для подачі до перших і других страв. Вийде гарна і хрустка скоринка.

  • Пшенична стартер - 130 грам
  • Борошно пшеничне - 377 грам
  • Борошно цільнозернове - 30 грам
  • Борошно житнє - 30 грам
  • Сіль - 10 грам
  • Вода - 300 мілілітрів
1
У миску викладіть закваску, до неї влийте 240 мілілітрів води і перемішайте, додайте пшеничну, цельнозерновую і житнє борошно. Накрийте миску плівкою і залиште на 30-40 хвилин.
2
Запис FILM і солоного тіста, влийте воду, що залишилася, гарненько перемішайте його в мисці, а коли вода вже вбралася, перекладіть на стіл.
3
Гарненько вимішують вручну хвилин 10, потім перекладіть в іншу миску і накрийте плівкою, залиште при кімнатній температурі на 180 хвилин, щопівгодини обминають тісто і розтягуйте його.
4
Через необхідний час викладіть тісто на стіл і надайте йому форму, накрийте плівкою і залиште на 40 хвилин.
5
Викладіть тісто на деко з пергаментом або в форму для випікання і відправте в розігріту до 240 градусів духовку на 15 хвилин, потім зменшите температуру до 220 і випікайте ще 35 хвилин.
6
Викладіть хліб на решітку або обробну дошку, залиште його на 10 хвилин, а потім можна нарізати шматочками.

Схожі рецепти