Рецепт Сільський хліб з трьох видів борошна фото

Сільський хліб з трьох видів борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Пшеничне борошно, Житнє борошно, Цільнозернове борошно
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, Для дітей, На сніданок
Випічка, Хліб

Хочете зробити випічку хліба цікавішою? Просто змішайте декілька видів борошна - ось рішення, а ще можна додати насіння. Розповім про те, як приготувати сільський хліб з трьох видів борошна.

Не має значення, часто ви печете хліб або дуже рідко, такий варіант вам обов'язково сподобається. Цей рецепт розрахований на духовку, а якщо у вас є хлібопічка, буде ще простіше. Хліб підійде для бутербродів або сухарів, для подачі до перших і других страв. Вийде гарна і хрустка скоринка.

  • Пшенична стартер - 130 грам
  • Борошно пшеничне - 377 грам
  • Борошно цільнозернове - 30 грам
  • Борошно житнє - 30 грам
  • Сіль - 10 грам
  • Вода - 300 мілілітрів
1
У миску викладіть закваску, до неї влийте 240 мілілітрів води і перемішайте, додайте пшеничну, цельнозерновую і житнє борошно. Накрийте миску плівкою і залиште на 30-40 хвилин.
2
Запис FILM і солоного тіста, влийте воду, що залишилася, гарненько перемішайте його в мисці, а коли вода вже вбралася, перекладіть на стіл.
3
Гарненько вимішують вручну хвилин 10, потім перекладіть в іншу миску і накрийте плівкою, залиште при кімнатній температурі на 180 хвилин, щопівгодини обминають тісто і розтягуйте його.
4
Через необхідний час викладіть тісто на стіл і надайте йому форму, накрийте плівкою і залиште на 40 хвилин.
5
Викладіть тісто на деко з пергаментом або в форму для випікання і відправте в розігріту до 240 градусів духовку на 15 хвилин, потім зменшите температуру до 220 і випікайте ще 35 хвилин.
6
Викладіть хліб на решітку або обробну дошку, залиште його на 10 хвилин, а потім можна нарізати шматочками.

Схожі рецепти