Хліб сільський з трьох видів борошна
(покроковий рецепт з фото)
Зробите пару раз такий хліб і вже не повернетеся до покупному. Звичайно він вимагає часу і зусиль, але результат того вартий. Розповім вам про те, як приготувати хліб сільський з трьох видів борошна.
Можна випікати хліб в духовці або скористайтеся хлебопечкой. Мій рецепт для духовки, тому доступний всім бажаючим. Вийде м'який і ароматний хлібець. Його можна нарізати для бутербродів з маслом та ікрою, а також подати до перших і других страв.
- Сухі дріжджі - 10 грам
- Пшеничне борошно - 0, 4 кілограма
- Цільнозернове борошно - 200 грам
- Житнє борошно - 100 грам
- Вівсяні пластівці - 50 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Сіль - 2 чайних ложки
1. Нагрійте воду, але немає аргументів кипіння. У ній розчиніть дріжджі, додайте пару столових ложок пшеничного борошна і пластівці. Відставте миску на 15-20 хвилин для активації дріжджів.
2. Через необхідний час додайте всі три види борошна, сіль і вимісити гарне м'яке тісто (на це піде близько 10 хвилин руками).
3. Накрийте тісто рушником і залиште при кімнатній температурі на 60-120 хвилин, щоб воно добре піднялося.
4. Розділити тісто 2 частини і з кожної сформуйте хліб довгастої форми, більше нагадує батон. Зробіть кілька насічок по довжині і залиште хліб ще на півгодини.
5. Запікайте хліб в розігрітому до 180 градусів духовці на 35-45 хвилин.
6. Дістаньте хліб і дайте йому відпочити кілька хвилин, а потім нарізуйте його і пробуйте.