Шашлик з трьох видів м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Шашлик - страва смачна, але швидко набридає. Пропоную урізноманітнити шашликова меню і приготувати шашлик з трьох видів м'яса. Такого ви напевно не пробували!
Розповідаю, як приготувати шашлик з трьох видів м'яса. Так, так, ви не помилилися - шашлик з трьох видів м'яса! Коли звичайний шашлик, як би він смачно не був приготований, вже сидить в печінках - спробуйте приготувати ось цей оригінальний шашлик з трьох видів м'яса з даного рецептом, і інтерес до цього чудового блюда обов'язково повернеться. Удачі в приготуванні!
- Баранина - 1 кілограм
- Свинина - 1 кілограм
- Телятина - 1 кілограм
- Цибуля - 2 штуки
- Спеції - - За смаком (сіль, чорний перець, червоний перець, зіра)
- Лимонний сік - 40 мілілітрів
- Гранатовий сік - 40 мілілітрів
- Сало - 50 грам
Гарненько промиваємо три шматка м'яса, даємо воді обсохнути.
Тепер кожен шматочок м'яса необхідно нарізати на смужки близько 5-6 см довжиною і товщиною приблизно в палець. Жили, плівки та інші непотрібні речі вирізаємо і викидаємо - нам потрібно тільки гарне м'ясо.
Тепер кожен вид нарізаного м'яса складаємо в роздільні ємності, оскільки кожне м'ясо будемо маринувати окремо. Баранину маринуємо з сіллю, зирой і червоним перцем, телятину - з сіллю, перцем, лимонним соком і цибулею, свинину - з сіллю, перцем, цибулею, петрушкою і невеликою кількістю гранатового соку. Ми залишаємо м'ясо на пару годин маринуватися.
Замариноване м'ясо нанизуємо на шампури. Спершу на кожен шматочок нанизуємо маленький шматочок сала, а потім, по черзі, різні шматочки м'яса.
Шматочки переплітаємо між собою і нанизуємо на шампури, щоб вийшла своєрідна м'ясна косичка.
В підсумку, у вас повинні вийти ось такі красиві кіски зі шматочків різного м'яса. Втім, нанизувати можна як завгодно, проте кіскою - красивіше і ефектніше.
Готуємо шашлик традиційним способом - на гарячому вугіллі, перевертаючи, до готовності.
Готується шашлик буквально 7-10 хвилин, якщо вугілля дійсно гарячі. Подаємо негайно, в гарячому вигляді, з овочами і зеленню. Смачного!