Agе Тофу
(покроковий рецепт з фото)
Agе Тофу - блюдо японської кухні, є обсмажений у фритюрі сир тофу, із золотистою хрусткою скоринкою зовні і ніжною пишною серединкою. Незвично, але дуже смачно. Спробуйте!
Agе Тофу - ситне і багате білком блюдо. Сьогодні розповім, як приготувати це трохи незвичайне для нас, але дуже смачна страва. Тофу - відмінний продукт для вегетаріанців, а також людей, у кого алергія на молочні продукти. Сир тофу володіє нейтральним смаком, в компанію до нього зазвичай використовують яскраві добавки і спеції. Ідеальне доповнення до тофу - японська редька дайкон і свіжий імбир. Соус з соєвого соусу і рисового оцту також ідеально підкреслює смак тофу. Спробуйте приготувати це цікаве блюдо, я думаю, ви залишитеся задоволені.
- Сир тофу - 800 грам
- Крохмаль - 1/2 склянки
- Рослинна олія - 150 мілілітрів (для обсмажування)
- Вода - 1 Склянка
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Рисовий оцет - 2 Ст. Ложки
Тофу поріжте великим кубиком і обваляйте в крохмалі.
Рослинна олія нагрійте до високої температури і опустіть кілька кубиків тофу.
Обсмажте сир до золотистої скоринки. Обсмажуйте невеликими порціями, щоб шматочки сиру не склеювалися між собою.
Викладіть обсмажений сир на серветку, щоб скло зайве масло. Воду, соєвий соус і рисове вино влийте в сотейник, доведіть до кипіння. Соус до тофу готовий!