Часниково-соєвий соус
(покроковий рецепт з фото)
Цей соус своїм смаком прекрасно доповнить будь-яку страву, а ще він може служити маринадом для будь-якого м'яса. А готується він дуже швидко, буквально за 5 хвилин. Так що візьміть собі на замітку!
Смачний і ароматний соус чудово підходить до будь-якої страви, будь то: м'ясо або каша, салат або варені овочі. А готується він надзвичайно швидко, буквально за 5 хвилин. Я розповім вам в цьому рецепті, як приготувати часниково-соєвий соус, а вже як зробити його ще більш смачним, залежить тільки від вас. Ви можете додавати в нього свої улюблені приправи, сушені овочі, сухі трави або інші інгредієнти. Фантазуйте, експериментуйте і насолоджуйтеся новими смаками!
- Часник - 5-6 зубчиків
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Сіль - 1 щіпка
- Сухі трави - 2 щіпки (по бажанню: розмарин, базилік, суміш прованських трав)
Очистимо часник, дрібно-дрібно порубати його ножем. Можна подрібнити і за допомогою чеснокодавкі, але шматочками мені подобається більше. А ви спробуйте і той, і інший варіант, згодом зрозумієте, що найбільше подобається особисто вам.
Змішуємо подрібнений часник із сіллю, перцем і спеціями.
Доливаємо до часнику рослинне масло. Можна брати будь-: оливкова, соняшникова, соєва. Вибір за вами.
А тепер додаємо соєвий соус. Перемішуємо. Соус, коли трохи постоїть, виходить шарами (масло завжди буде зверху). Тому перед вживанням знову розмішайте його.