Рецепт Часниково-сметанний соус фото

Часниково-сметанний соус
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Часник
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси , Часниковий соус , Сметанний соус
Кількість порцій: 4
Час приготування: 10 хв.

Підкреслити і урізноманітнити смак м'ясних, рибних, овочевих або страв з птиці допоможе простий і апетитний часниково-сметанний соус. Спробуйте приготувати його будинку і здивуєтеся новим смакам знайомих страв.

Опис приготування:

Ви, напевно, хоч раз пробували або готували часниковий соус. Цей рецепт часниково-сметанному соусі має пару цікавих інгредієнтів, які надають страві приголомшливий смак.

  • Крем - 2-3 Ст. Ложок
  • Майонез - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Оливки - 3-5 штук
  • Кріп - 1 Чайна ложка
часниково-сметанний соус - фото крок 1
1. Рецепт приготування часниково-сметанному соусі займає близько 5-10 хвилин, при наявності всіх необхідних інгредієнтів.
часниково-сметанний соус - фото крок 2
2. Сметану викласти в глибоку миску. Краще вибирати густу сметану високої жирності, тоді у соусу буде більш однорідна консистенція.
часниково-сметанний соус - фото крок 3
3. Додати до неї трохи майонезу. Втім, цей інгредієнт можна і пропустити. Він надає соусу невелику солоність і злегка пом'якшує сметанний смак.
часниково-сметанний соус - фото крок 4
4. Часник очистити і видавити через прес (можна натерти на тертці) і додати в соус. Кількість зубчиків залежить від ваших смакових уподобань.
часниково-сметанний соус - фото крок 5
5. Кілька оливок злегка просушити і дрібно нарізати. Можна використовувати також маслини або солоні огірочки, наприклад.
часниково-сметанний соус - фото крок 6
6. Кріп вимити і просушити. Подрібнити і додати в соус. Можна додати і іншу свіжу зелень за смаком. Все ретельно перемішати і все, часниково-сметанний соус в домашніх умовах готовий до подачі.

Схожі рецепти