Часниково-сметанний соус
(покроковий рецепт з фото)
Підкреслити і урізноманітнити смак м'ясних, рибних, овочевих або страв з птиці допоможе простий і апетитний часниково-сметанний соус. Спробуйте приготувати його будинку і здивуєтеся новим смакам знайомих страв.
Ви, напевно, хоч раз пробували або готували часниковий соус. Цей рецепт часниково-сметанному соусі має пару цікавих інгредієнтів, які надають страві приголомшливий смак.
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Оливки - 3-5 штук
- Кріп - 1 Чайна ложка
1. Рецепт приготування часниково-сметанному соусі займає близько 5-10 хвилин, при наявності всіх необхідних інгредієнтів.
2. Сметану викласти в глибоку миску. Краще вибирати густу сметану високої жирності, тоді у соусу буде більш однорідна консистенція.
3. Додати до неї трохи майонезу. Втім, цей інгредієнт можна і пропустити. Він надає соусу невелику солоність і злегка пом'якшує сметанний смак.
4. Часник очистити і видавити через прес (можна натерти на тертці) і додати в соус. Кількість зубчиків залежить від ваших смакових уподобань.
5. Кілька оливок злегка просушити і дрібно нарізати. Можна використовувати також маслини або солоні огірочки, наприклад.
6. Кріп вимити і просушити. Подрібнити і додати в соус. Можна додати і іншу свіжу зелень за смаком. Все ретельно перемішати і все, часниково-сметанний соус в домашніх умовах готовий до подачі.