Рецепт Мариновані шиітаке фото

Мариновані шиітаке
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня , Китайська кухня
Гриби , Шиітаке
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Фуршет
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Мариновані шиітаке готуються протягом 40 хвилин. Це - смачна закуска, яку можна зберігати в холодильнику. При маринуванні, крім грибів шиітаке, додаємо гвоздику, перець і інші спеції.

Опис приготування:

Як приготувати мариновані шиітаке?

1. Гриби очистіть, якщо треба - розріжте. Зріжте капелюшки. Тільки капелюшки шиітаке і будемо використовувати.

2. Імбир очистіть від шкірки і дрібно нарубати.

3. Шиітаке відваріть в злегка підсоленій воді. Доведіть до кипіння і варіть на середньо-слабкому вогні протягом п'яти хвилин.

4. Злийте в іншу каструлю або високий сотейник воду від шиітаке, додайте всі інгредієнти, гарненько перемішайте і доведіть до кипіння. Додайте шиїтаке і варіть близько півгодини. Потім дайте охолонути.

5. Виберіть з грибів в маринаді гвоздику і запашний перець. Перекладіть гриби в простерилізовані банки і залийте маринадом. Закрутіть чистими кришками і зберігайте в холодильнику.

Мариновані шиітаке готові! Подавайте їх в якості пікантної закуски.

Смачного!

  • Шиітаке - 250 грам
  • Вода - 1 Склянка
  • Соєвий соус - 1/3 склянки
  • Оцет 6-відсотковий - 1/3 склянки
  • Мед - 1/3 склянки
  • Гвоздика - 1/2 чайних ложки
  • Перець духмяний - 1/2 чайних ложки
  • Імбир - 10-20 грам
  • Сіль - 1/2 Ст. Ложки
Як приготувати мариновані шиітаке?

1. Гриби очистіть, якщо треба - розріжте. Зріжте капелюшки. Тільки капелюшки шиітаке і будемо використовувати.

2. Імбир очистіть від шкірки і дрібно нарубати.

3. Шиітаке відваріть в злегка підсоленій воді. Доведіть до кипіння і варіть на середньо-слабкому вогні протягом п'яти хвилин.

4. Злийте в іншу каструлю або високий сотейник воду від шиітаке, додайте всі інгредієнти, гарненько перемішайте і доведіть до кипіння. Додайте шиїтаке і варіть близько півгодини. Потім дайте охолонути.

5. Виберіть з грибів в маринаді гвоздику і запашний перець. Перекладіть гриби в простерилізовані банки і залийте маринадом. Закрутіть чистими кришками і зберігайте в холодильнику.

Мариновані шиітаке готові! Подавайте їх в якості пікантної закуски.

Смачного!

Схожі рецепти