Мариновані шиітаке
(покроковий рецепт з фото)
Мариновані шиітаке готуються протягом 40 хвилин. Це - смачна закуска, яку можна зберігати в холодильнику. При маринуванні, крім грибів шиітаке, додаємо гвоздику, перець і інші спеції.
Як приготувати мариновані шиітаке?
1. Гриби очистіть, якщо треба - розріжте. Зріжте капелюшки. Тільки капелюшки шиітаке і будемо використовувати.
2. Імбир очистіть від шкірки і дрібно нарубати.
3. Шиітаке відваріть в злегка підсоленій воді. Доведіть до кипіння і варіть на середньо-слабкому вогні протягом п'яти хвилин.
4. Злийте в іншу каструлю або високий сотейник воду від шиітаке, додайте всі інгредієнти, гарненько перемішайте і доведіть до кипіння. Додайте шиїтаке і варіть близько півгодини. Потім дайте охолонути.
5. Виберіть з грибів в маринаді гвоздику і запашний перець. Перекладіть гриби в простерилізовані банки і залийте маринадом. Закрутіть чистими кришками і зберігайте в холодильнику.
Мариновані шиітаке готові! Подавайте їх в якості пікантної закуски.
Смачного!
- Шиітаке - 250 грам
- Вода - 1 Склянка
- Соєвий соус - 1/3 склянки
- Оцет 6-відсотковий - 1/3 склянки
- Мед - 1/3 склянки
- Гвоздика - 1/2 чайних ложки
- Перець духмяний - 1/2 чайних ложки
- Імбир - 10-20 грам
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки
1. Гриби очистіть, якщо треба - розріжте. Зріжте капелюшки. Тільки капелюшки шиітаке і будемо використовувати.
2. Імбир очистіть від шкірки і дрібно нарубати.
3. Шиітаке відваріть в злегка підсоленій воді. Доведіть до кипіння і варіть на середньо-слабкому вогні протягом п'яти хвилин.
4. Злийте в іншу каструлю або високий сотейник воду від шиітаке, додайте всі інгредієнти, гарненько перемішайте і доведіть до кипіння. Додайте шиїтаке і варіть близько півгодини. Потім дайте охолонути.
5. Виберіть з грибів в маринаді гвоздику і запашний перець. Перекладіть гриби в простерилізовані банки і залийте маринадом. Закрутіть чистими кришками і зберігайте в холодильнику.
Мариновані шиітаке готові! Подавайте їх в якості пікантної закуски.
Смачного!