Смажені шиітаке
(покроковий рецепт з фото)
Смажені шиітаке можна приготувати за 10 хвилин, а то і швидше. Шиітаке - корисні і смачні китайські гриби, які знижують рівень цукру в крові і містять вітамін D. Приготуйте їх із зеленню!
Шиітаке можна купити у великих супермаркетах, їх продають свіжими або сушеними. Мій рецепт - для свіжих шиітаке. В їжу в основному використовуються капелюшки шиітаке, тому ніжки доведеться обрізати. Кількість часнику і петрушки регулюйте на свій смак. Те ж стосується і лимонного соку.
Отже, як приготувати смажені шиітаке?
1. Капелюшки шиітаке очистіть і наріжте тонкими пластинами.
2. Часник почистіть і порубаєте.
3. У сковороді на середньому вогні розігрійте оливкову олію і обсмажте в ньому часник до м'якості, помішуючи.
4. Додайте до часнику нарізані шиітаке і тушьте їх протягом п'яти хвилин, помішуючи дерев'яною лопаткою.
5. Приправте грибочки сіллю, чорним перцем, додайте лимонний сік.
6. Петрушку промийте і дрібно нарубати. Додайте до шиітаке, перемішайте і знімайте з вогню.
Смажені шиітаке готові! Подавайте як гарнір з рисом.
Смачного!
- Шиітаке - 400 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок
- Петрушка (пучок) - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Отже, як приготувати смажені шиітаке?
1. Капелюшки шиітаке очистіть і наріжте тонкими пластинами.
2. Часник почистіть і порубаєте.
3. У сковороді на середньому вогні розігрійте оливкову олію і обсмажте в ньому часник до м'якості, помішуючи.
4. Додайте до часнику нарізані шиітаке і тушьте їх протягом п'яти хвилин, помішуючи дерев'яною лопаткою.
5. Приправте грибочки сіллю, чорним перцем, додайте лимонний сік.
6. Петрушку промийте і дрібно нарубати. Додайте до шиітаке, перемішайте і знімайте з вогню.
Смажені шиітаке готові! Подавайте як гарнір з рисом.
Смачного!