Рецепт Смажені шиітаке фото

Смажені шиітаке
(покроковий рецепт з фото)

Китайська кухня
Гриби, Шиітаке
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Смажені шиітаке можна приготувати за 10 хвилин, а то і швидше. Шиітаке - корисні і смачні китайські гриби, які знижують рівень цукру в крові і містять вітамін D. Приготуйте їх із зеленню!

Шиітаке можна купити у великих супермаркетах, їх продають свіжими або сушеними. Мій рецепт - для свіжих шиітаке. В їжу в основному використовуються капелюшки шиітаке, тому ніжки доведеться обрізати. Кількість часнику і петрушки регулюйте на свій смак. Те ж стосується і лимонного соку.

Отже, як приготувати смажені шиітаке?

1. Капелюшки шиітаке очистіть і наріжте тонкими пластинами.

2. Часник почистіть і порубаєте.

3. У сковороді на середньому вогні розігрійте оливкову олію і обсмажте в ньому часник до м'якості, помішуючи.

4. Додайте до часнику нарізані шиітаке і тушьте їх протягом п'яти хвилин, помішуючи дерев'яною лопаткою.

5. Приправте грибочки сіллю, чорним перцем, додайте лимонний сік.

6. Петрушку промийте і дрібно нарубати. Додайте до шиітаке, перемішайте і знімайте з вогню.

Смажені шиітаке готові! Подавайте як гарнір з рисом.

Смачного!

  • Шиітаке - 400 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок
  • Петрушка (пучок) - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
Шиітаке можна купити у великих супермаркетах, їх продають свіжими або сушеними. Мій рецепт - для свіжих шиітаке. В їжу в основному використовуються капелюшки шиітаке, тому ніжки доведеться обрізати. Кількість часнику і петрушки регулюйте на свій смак. Те ж стосується і лимонного соку.

Отже, як приготувати смажені шиітаке?

1. Капелюшки шиітаке очистіть і наріжте тонкими пластинами.

2. Часник почистіть і порубаєте.

3. У сковороді на середньому вогні розігрійте оливкову олію і обсмажте в ньому часник до м'якості, помішуючи.

4. Додайте до часнику нарізані шиітаке і тушьте їх протягом п'яти хвилин, помішуючи дерев'яною лопаткою.

5. Приправте грибочки сіллю, чорним перцем, додайте лимонний сік.

6. Петрушку промийте і дрібно нарубати. Додайте до шиітаке, перемішайте і знімайте з вогню.

Смажені шиітаке готові! Подавайте як гарнір з рисом.

Смачного!

Схожі рецепти