Локшина з шиітаке
(покроковий рецепт з фото)
Локшина з шиітаке хороша на закуску, гарнір або легкий обід. До такої локшини можна додати морепродукти, курку або інше м'ясо. Готується блюдо зі свіжої азіатської локшини, грибів шиітаке і спецій.
Локшина з шиітаке - універсальне блюдо, яке можна доповнити різними інгредієнтами. Готується дуже просто і швидко. Це - відмінний і шалено смачний гарнір.
Якщо у вас немає будь-яких інгредієнтів - не біда. Наприклад, рисовий оцет можна замінити на яблучний, винний або звичайний. Кунжутну олію - на рослинне. Солодкий соус чилі можна приготувати або опустити. Чилі замініть на інший гіркий перчик.
Отже, як приготувати локшину з шиітаке?
1. Для того, щоб зробити локшину з шиітаке, спочатку треба приготувати продукти. Шиітаке очистіть. Чилі промийте і дрібно наріжте. Імбир очистіть від кожуци і також нарубати. Часник очистіть і подрібніть. Коріандр промийте і наріжте.
2. У сковороді нагрійте столову ложку кунжутного масла і на середньому вогні обсмажте шиітаке, потім потім на повільному вогні, помішуючи.
3. До шиітаке додайте часник і імбир. Смажте протягом 30 секунд, потім зніміть з вогню.
4. В цей час зваріть локшину в підсоленій воді згідно з вказівками на упаковці. Готову локшину злийте і промийте холодною водою.
5. Приготуйте соус. Змішайте в мисочці соєвий соус, рисовий оцет, соус чилі і кукурудзяна (або рослинне) олія.
6. Локшину додайте до грибів шиітаке, залийте все соусом і перемішайте. Якщо треба, посоліть блюдо, додайте половину нарізаного коріандру. Інший половиною прикрасьте порційні страви.
Локшина з шиітаке готова!
Смачного!
- Локшина - 300-400 грам
- Шиітаке свіжі - 150 грам
- Перчик чилі - 1 штука
- Кунжутну олію - 3 Ст. Ложки(2 ст.Л. - в соус)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Імбир - 30-40 грам
- Koriandr Svezhin (пучок) - 1 штука
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка (для соусу)
- Рисовий оцет - 1 Ст. Ложка (для соусу)
- Солодкий соус чилі - 1 Ст. Ложка (у соус. Можна не додавати.)
- Кукурудзяна або рослинне масло - 2 Ст. Ложки (для соусу)
Якщо у вас немає будь-яких інгредієнтів - не біда. Наприклад, рисовий оцет можна замінити на яблучний, винний або звичайний. Кунжутну олію - на рослинне. Солодкий соус чилі можна приготувати або опустити. Чилі замініть на інший гіркий перчик.
Отже, як приготувати локшину з шиітаке?
1. Для того, щоб зробити локшину з шиітаке, спочатку треба приготувати продукти. Шиітаке очистіть. Чилі промийте і дрібно наріжте. Імбир очистіть від кожуци і також нарубати. Часник очистіть і подрібніть. Коріандр промийте і наріжте.
2. У сковороді нагрійте столову ложку кунжутного масла і на середньому вогні обсмажте шиітаке, потім потім на повільному вогні, помішуючи.
3. До шиітаке додайте часник і імбир. Смажте протягом 30 секунд, потім зніміть з вогню.
4. В цей час зваріть локшину в підсоленій воді згідно з вказівками на упаковці. Готову локшину злийте і промийте холодною водою.
5. Приготуйте соус. Змішайте в мисочці соєвий соус, рисовий оцет, соус чилі і кукурудзяна (або рослинне) олія.
6. Локшину додайте до грибів шиітаке, залийте все соусом і перемішайте. Якщо треба, посоліть блюдо, додайте половину нарізаного коріандру. Інший половиною прикрасьте порційні страви.
Локшина з шиітаке готова!
Смачного!