Рецепт Локшина з шиітаке фото

Локшина з шиітаке
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня , Китайська кухня
Макарони , Гриби , Локшина , Шиітаке
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 15 хв.

Локшина з шиітаке хороша на закуску, гарнір або легкий обід. До такої локшини можна додати морепродукти, курку або інше м'ясо. Готується блюдо зі свіжої азіатської локшини, грибів шиітаке і спецій.

Опис приготування:

Локшина з шиітаке - універсальне блюдо, яке можна доповнити різними інгредієнтами. Готується дуже просто і швидко. Це - відмінний і шалено смачний гарнір.

Якщо у вас немає будь-яких інгредієнтів - не біда. Наприклад, рисовий оцет можна замінити на яблучний, винний або звичайний. Кунжутну олію - на рослинне. Солодкий соус чилі можна приготувати або опустити. Чилі замініть на інший гіркий перчик.

Отже, як приготувати локшину з шиітаке?

1. Для того, щоб зробити локшину з шиітаке, спочатку треба приготувати продукти. Шиітаке очистіть. Чилі промийте і дрібно наріжте. Імбир очистіть від кожуци і також нарубати. Часник очистіть і подрібніть. Коріандр промийте і наріжте.

2. У сковороді нагрійте столову ложку кунжутного масла і на середньому вогні обсмажте шиітаке, потім потім на повільному вогні, помішуючи.

3. До шиітаке додайте часник і імбир. Смажте протягом 30 секунд, потім зніміть з вогню.

4. В цей час зваріть локшину в підсоленій воді згідно з вказівками на упаковці. Готову локшину злийте і промийте холодною водою.

5. Приготуйте соус. Змішайте в мисочці соєвий соус, рисовий оцет, соус чилі і кукурудзяна (або рослинне) олія.

6. Локшину додайте до грибів шиітаке, залийте все соусом і перемішайте. Якщо треба, посоліть блюдо, додайте половину нарізаного коріандру. Інший половиною прикрасьте порційні страви.

Локшина з шиітаке готова!

Смачного!

  • Локшина - 300-400 грам
  • Шиітаке свіжі - 150 грам
  • Перчик чилі - 1 штука
  • Кунжутну олію - 3 Ст. Ложки(2 ст.Л. - в соус)
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Імбир - 30-40 грам
  • Koriandr Svezhin (пучок) - 1 штука
  • Соєвий соус - 1 Ст. Ложка (для соусу)
  • Рисовий оцет - 1 Ст. Ложка (для соусу)
  • Солодкий соус чилі - 1 Ст. Ложка (у соус. Можна не додавати.)
  • Кукурудзяна або рослинне масло - 2 Ст. Ложки (для соусу)
Локшина з шиітаке - універсальне блюдо, яке можна доповнити різними інгредієнтами. Готується дуже просто і швидко. Це - відмінний і шалено смачний гарнір.

Якщо у вас немає будь-яких інгредієнтів - не біда. Наприклад, рисовий оцет можна замінити на яблучний, винний або звичайний. Кунжутну олію - на рослинне. Солодкий соус чилі можна приготувати або опустити. Чилі замініть на інший гіркий перчик.

Отже, як приготувати локшину з шиітаке?

1. Для того, щоб зробити локшину з шиітаке, спочатку треба приготувати продукти. Шиітаке очистіть. Чилі промийте і дрібно наріжте. Імбир очистіть від кожуци і також нарубати. Часник очистіть і подрібніть. Коріандр промийте і наріжте.

2. У сковороді нагрійте столову ложку кунжутного масла і на середньому вогні обсмажте шиітаке, потім потім на повільному вогні, помішуючи.

3. До шиітаке додайте часник і імбир. Смажте протягом 30 секунд, потім зніміть з вогню.

4. В цей час зваріть локшину в підсоленій воді згідно з вказівками на упаковці. Готову локшину злийте і промийте холодною водою.

5. Приготуйте соус. Змішайте в мисочці соєвий соус, рисовий оцет, соус чилі і кукурудзяна (або рослинне) олія.

6. Локшину додайте до грибів шиітаке, залийте все соусом і перемішайте. Якщо треба, посоліть блюдо, додайте половину нарізаного коріандру. Інший половиною прикрасьте порційні страви.

Локшина з шиітаке готова!

Смачного!

Схожі рецепти