Рецепт Гриби шиітаке в духовці фото

Гриби шиітаке в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
М'ясо , Телятина , Гриби , Шиітаке
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Шиітаке - знамениті гриби родом з Японії і Китаю. Там їх вживають в їжу багато століть поспіль, а також використовують в медичних цілях. Якщо вам вдасться купити їх, то спробуйте мій рецепт!

Опис приготування:

Блюдо вийшло по-справжньому ситним, адже воно схоже на улюблене нами спекотне. В якості основи взята телятина з картоплею. А поки що ознайомтеся з тим, як приготувати гриби шиітаке в духовці. У рецепті з'єдналися азіатська і європейська кухня. Порадуйте своїх близьких гарячої смакотою!

  • Телятина - 400 грам
  • Картопля - 10 штук
  • Морква - 2 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Зелень - 1 пучок
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Şiitaki - 200 грам (сушені)
  • Сушені трави - За смаком
  • Паприка - За смаком
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 1 літр
  • Вершки - 50 мілілітрів
гриби шиітаке в духовці - фото крок 1
Гриби замочіть у воді на 30 хвилин. Воду від шиітакі залиште.
гриби шиітаке в духовці - фото крок 2
Картопля промийте і почистіть. Відваріть його з лавровим листом в оді протягом 5 хвилин. М'ясо наріжте шматочками в 2 см.
гриби шиітаке в духовці - фото крок 3
В олії обсмажте моркву соломкою. В іншій сковороді дрібно нарізану цибулю до м'якості, до нього додайте гриби.
гриби шиітаке в духовці - фото крок 4
М'ясо змастіть паприкою, перцем, сухий зеленню і сіллю. Також обсмажте його до золотистої скоринки по 2 хвилини з кожного боку. Далі з'єднайте всю обсмажування. Масло зі сковороди залиште.
гриби шиітаке в духовці - фото крок 5
У прогріте масло в сковороді додайте борошно. Помішуючи, готуйте суміш 2 хвилини. Потім влийте воду від грибів. Варіть все разом 5 хвилин.
гриби шиітаке в духовці - фото крок 6
Після цього соус процідіть через сито. Додайте вершки, сіль, трави і перець. Поставте соус кипіти на вогонь ще на пару хвилин.
гриби шиітаке в духовці - фото крок 7
В 4 горщика викладіть гриби, морква і трохи зелені.
гриби шиітаке в духовці - фото крок 8
Зверху викладіть картоплю, нарізаний четвертинками, і влийте соус.
гриби шиітаке в духовці - фото крок 9
Горщики поставте в духовку на 70 хвилин при 200 градусах. До готового блюда додайте ще зелені. Смачного!

Схожі рецепти