Гриби шиітаке в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Шиітаке - знамениті гриби родом з Японії і Китаю. Там їх вживають в їжу багато століть поспіль, а також використовують в медичних цілях. Якщо вам вдасться купити їх, то спробуйте мій рецепт!
Блюдо вийшло по-справжньому ситним, адже воно схоже на улюблене нами спекотне. В якості основи взята телятина з картоплею. А поки що ознайомтеся з тим, як приготувати гриби шиітаке в духовці. У рецепті з'єдналися азіатська і європейська кухня. Порадуйте своїх близьких гарячої смакотою!
- Телятина - 400 грам
- Картопля - 10 штук
- Морква - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Зелень - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Şiitaki - 200 грам (сушені)
- Сушені трави - За смаком
- Паприка - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр
- Вершки - 50 мілілітрів
Гриби замочіть у воді на 30 хвилин. Воду від шиітакі залиште.
Картопля промийте і почистіть. Відваріть його з лавровим листом в оді протягом 5 хвилин. М'ясо наріжте шматочками в 2 см.
В олії обсмажте моркву соломкою. В іншій сковороді дрібно нарізану цибулю до м'якості, до нього додайте гриби.
М'ясо змастіть паприкою, перцем, сухий зеленню і сіллю. Також обсмажте його до золотистої скоринки по 2 хвилини з кожного боку. Далі з'єднайте всю обсмажування. Масло зі сковороди залиште.
У прогріте масло в сковороді додайте борошно. Помішуючи, готуйте суміш 2 хвилини. Потім влийте воду від грибів. Варіть все разом 5 хвилин.
Після цього соус процідіть через сито. Додайте вершки, сіль, трави і перець. Поставте соус кипіти на вогонь ще на пару хвилин.
В 4 горщика викладіть гриби, морква і трохи зелені.
Зверху викладіть картоплю, нарізаний четвертинками, і влийте соус.
Горщики поставте в духовку на 70 хвилин при 200 градусах. До готового блюда додайте ще зелені. Смачного!