Каурма
(покроковий рецепт з фото)
Каурма - блюдо грузинської кухні, зазвичай готується з баранини. По суті, каурма - це пряне рагу з овочами і спеціями. Смачне, соковите і ситне блюдо. Ідеально підійде на обід з картоплею або рисом.
Каурма досить популярна страва, хоча я тільки недавно знайшла цей рецепт. Каурма може бути самостійною стравою, але в багатьох кухнях світу служить і основою для супу лагман і навіть для плову. Баранина не надто частий гість на моєму столі, я просто не вміла її готувати, поки не спробувала цей рецепт. Сьогодні я розповім, як приготувати каурму по-грузинськи з овочами і спеціями. Гостре, пряне блюдо з баранини - це щось незабутнє. Спробуйте, вам сподобається!
- Баранина - 600 грам (філе)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Зелений перець - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Помідор - 2 штуки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Перець чилі - 1/2 чайних ложки (пластівцями)
- Чорний перець - 1 Чайна ложка (мелений)
- Чебрець - 1/2 чайних ложки
- Петрушка - 1 пучок
- Вода - 1/2 склянки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка

М'ясо промийте, обсушити і наріжте тонкими скибочками.

На розігріту сковороду влийте олію і обсмажте м'ясо до золотистої скоринки. Коли м'ясо обсмажиться, дістаньте його з сковороди і складіть в окремий посуд.

Лук чистої і Мельк nashinkuyte. Обсмажте його в тій же сковороді, де смажилося м'ясо.

Chesnok чистий, поріжте тонкими часточками і додайте до цибулі.

Коли цибуля і часник обсмажити до золотистого кольору, додайте до них м'ясо і дрібно нарізані перець і помідори.

Протомой 2-3 хвилини, поки перець і помідори не стануть м'якими. Додайте спеції і томатну пасту.

Додайте воду і протомитися ще 1 хвилину. При подачі посипте рубаною петрушкою.