Густнут
(покроковий рецепт з фото)
Гуштнут - просте ситне м'ясне блюдо з нутом узбецької кухні. Класичне поєднання баранини з нутом виходить дуже смачним. Обов'язково при подачі додайте салатний цибулю з сіллю і чорним перцем.
Нут - щедре джерело вуглеводів, білка, фолієвої кислоти. Він часто використовується при вегетаріанської дієти або під час посту, так як може частково замінити м'ясо. Блюдо з додавання нуту завжди виходить смачним і дуже ситним.
Запишіть, як приготувати Гуштнут, узбецьке традиційне блюдо. Готувати його просто, з його допомогою легко нагодувати досита всю сім'ю. Тільки не забудьте заздалегідь замочити горох в прохолодній воді на ніч.
Готуйте з задоволенням!
- Баранина - 500 грам (або яловичина)
- Гайка - 500 грам
- Масло топлене - 3 Ст. Ложки (або рослинне)
- Томатний сік - 1 Склянка (або помідори, 5 шт.)
- Цибуля салатна - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте необхідні продукти. Нут заздалегідь замочіть на ніч у великій кількості холодної води, злийте воду і промийте горох. М'ясо промийте під холодною водою, обсушити, видаліть плівки і сухожилля.
Масло розігрійте в казані або сковороді з високими бортами. М'ясо наріжте на дрібні кубики і обсмажте з двох сторін до рум'яної скоринки.
Додати гайка, обсмажте до випаровування рідини, помішуючи лопаткою. Потім додайте гарячу воду, доведіть до кипіння і тушкуйте під закритою кришкою близько 1 годину.
Додайте томатний сік і тушкуйте ще 20-30 хвилин. Якщо будете використовувати свіжі помідори, то зробіть зверху хрестоподібний надріз, обдайте окропом, зніміть шкірку, подрібніть в пюре.
Салатний цибулю (у мене цибуля-шалот) наріжте соломкою, додайте сіль, чорний мелений перець.
Викладіть Гуштнут на тарілку, покладіть збоку цибулю з перцем, додайте зелень. Смачного!