Рецепт Густнут фото

Густнут
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо, Овочі, Бобові, Баранина
Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гостре

Гуштнут - просте ситне м'ясне блюдо з нутом узбецької кухні. Класичне поєднання баранини з нутом виходить дуже смачним. Обов'язково при подачі додайте салатний цибулю з сіллю і чорним перцем.

Нут - щедре джерело вуглеводів, білка, фолієвої кислоти. Він часто використовується при вегетаріанської дієти або під час посту, так як може частково замінити м'ясо. Блюдо з додавання нуту завжди виходить смачним і дуже ситним.

Запишіть, як приготувати Гуштнут, узбецьке традиційне блюдо. Готувати його просто, з його допомогою легко нагодувати досита всю сім'ю. Тільки не забудьте заздалегідь замочити горох в прохолодній воді на ніч.

Готуйте з задоволенням!

  • Баранина - 500 грам (або яловичина)
  • Гайка - 500 грам
  • Масло топлене - 3 Ст. Ложки (або рослинне)
  • Томатний сік - 1 Склянка (або помідори, 5 шт.)
  • Цибуля салатна - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
густнут - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Нут заздалегідь замочіть на ніч у великій кількості холодної води, злийте воду і промийте горох. М'ясо промийте під холодною водою, обсушити, видаліть плівки і сухожилля.
густнут - фото крок 2
Масло розігрійте в казані або сковороді з високими бортами. М'ясо наріжте на дрібні кубики і обсмажте з двох сторін до рум'яної скоринки.
густнут - фото крок 3
Додати гайка, обсмажте до випаровування рідини, помішуючи лопаткою. Потім додайте гарячу воду, доведіть до кипіння і тушкуйте під закритою кришкою близько 1 годину.
густнут - фото крок 4
Додайте томатний сік і тушкуйте ще 20-30 хвилин. Якщо будете використовувати свіжі помідори, то зробіть зверху хрестоподібний надріз, обдайте окропом, зніміть шкірку, подрібніть в пюре.
густнут - фото крок 5
Салатний цибулю (у мене цибуля-шалот) наріжте соломкою, додайте сіль, чорний мелений перець.
густнут - фото крок 6
Викладіть Гуштнут на тарілку, покладіть збоку цибулю з перцем, додайте зелень. Смачного!

Схожі рецепти