Голубці з Мангольд
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите експерименти з улюбленими стравами, тоді спробуйте рецепт приготування голубців з Мангольд. Соковиті і ніжні листи можуть стати гідною альтернативою капустяним.
Класичний рецепт голубців з Мангольд при бажанні можна урізноманітнити, запікаючи в духовці, наприклад. Такий варіант голубців за смаковими якостями відрізняється від традиційного, так що його обов'язково варто спробувати.
- М'ясо - 400-450 грам
- Листя Мангольд - 12-14 штук
- Мал - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок
1. Якщо під рукою виявилися листя Мангольд, обов'язково варто спробувати приготувати голубці. М'ясо можна використовувати абсолютно будь-який - яловичину, свинину або навіть курку.
2. У невеликій каструльці довести до кипіння воду і занурити туди листя буквально на 1 хвилину. Якщо часу мало, рецепт приготування голубців з Мангольд можна спростити, використовуючи просто добре промиті листя.
3. Підготувати лід, який викласти в глибоку миску з водою. Зануривши листя в окріп, перекласти їх в крижану воду. Потім викласти на паперовий рушник і просушити як слід.
4. Для приготування начинки необхідно відварити до напівготовності в підсоленій воді рис і з'єднати його з пропущеним через м'ясорубку м'ясом. Все ретельно перемішати, посолити і поперчити за смаком. При бажанні в фарш можна додати цибулю, часник або морква по смаку. Готову начинку викласти на лист і акуратно загорнути краї. На дно сотейника або каструльки налити пару крапель олії і викласти туди готові голубці з Мангольд в домашніх умовах.
5. Залити голубці водою, в якій попередньо розвести томатну пасту, підсолити трохи і залишити гаситися на середньому вогні до готовності. Подавати до столу їх можна зі сметанним соусом, наприклад.
5. Залити голубці водою, в якій попередньо розвести томатну пасту, підсолити трохи і залишити гаситися на середньому вогні до готовності. Подавати до столу їх можна зі сметанним соусом, наприклад.