Мангольд на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Темно-зелені листові овочі - найкорисніші продукти на планеті! шпинат, Кейл, щавель, і, звичайно, мангольд. Але останній зазвичай дуже сезонний продукт. Пропоную дуже цікавий рецепт заготовки!
Докладніше, як приготувати мангольд на зиму, я розповім нижче. Листя можна використовувати для начинки в пиріжки, гасити з овочами або використовувати для супів, а стебла гарні в якості самостійної закуски. Тому, щоб радувати себе і взимку зарядом корисних речовин, пропоную заготовити мангольд про запас вже зараз!
- Мангольд - 1 пучок
- Вода - 1 літр
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Перець запашний горошком - 4-6 штук
- Оцтова есенція - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Мангольд помийте і обсушіть. Відокремте листя від стебел.
Стебла подрежьте до однакового розміру і перекладіть в стерилізовані банки.
Листя Мангольд крупно порубати і злегка згасити в каструлі, щоб вони зменшилися в об'ємі в два рази.
Перекладіть листя в стерилізовані банки. Укладайте їх нещільно.
Потім приготуйте маринад. У каструлі з водою розчиніть цукор і сіль, додайте перець горошком. Доведіть до кипіння, в кінці влийте оцет.
Розлийте маринад по банках. Закрийте їх кришкою, переверніть і укутайте в рушник. Залиште до повного охолодження.
Мангольд на зиму готовий!