Рецепт Мангольд на зиму фото

Мангольд на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Зелень
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На природу
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 8
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Темно-зелені листові овочі - найкорисніші продукти на планеті! шпинат, Кейл, щавель, і, звичайно, мангольд. Але останній зазвичай дуже сезонний продукт. Пропоную дуже цікавий рецепт заготовки!

Опис приготування:

Докладніше, як приготувати мангольд на зиму, я розповім нижче. Листя можна використовувати для начинки в пиріжки, гасити з овочами або використовувати для супів, а стебла гарні в якості самостійної закуски. Тому, щоб радувати себе і взимку зарядом корисних речовин, пропоную заготовити мангольд про запас вже зараз!

  • Мангольд - 1 пучок
  • Вода - 1 літр
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Перець запашний горошком - 4-6 штук
  • Оцтова есенція - 1 Чайна ложка
мангольд на зиму - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
мангольд на зиму - фото крок 2
Мангольд помийте і обсушіть. Відокремте листя від стебел.
мангольд на зиму - фото крок 3
Стебла подрежьте до однакового розміру і перекладіть в стерилізовані банки.
мангольд на зиму - фото крок 4
Листя Мангольд крупно порубати і злегка згасити в каструлі, щоб вони зменшилися в об'ємі в два рази.
мангольд на зиму - фото крок 5
Перекладіть листя в стерилізовані банки. Укладайте їх нещільно.
мангольд на зиму - фото крок 6
Потім приготуйте маринад. У каструлі з водою розчиніть цукор і сіль, додайте перець горошком. Доведіть до кипіння, в кінці влийте оцет.
мангольд на зиму - фото крок 7
Розлийте маринад по банках. Закрийте їх кришкою, переверніть і укутайте в рушник. Залиште до повного охолодження.
мангольд на зиму - фото крок 8
Мангольд на зиму готовий!

Схожі рецепти