Вірменські голубці
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і оригінальне блюдо для сімейної вечері, яке готується за подобою звичайних і давно знайомих голубців. Виходить смачно і ситно. Дивіться, як приготувати вірменські голубці.
Нехай вас не лякає назва, готуються вірменські голубці не складніше звичайних. Найголовніша відмінність - це те, що загортаємо фарш не в капустяне листя, а в виноградні. А оскільки це блюдо з вірменської кухні, то в якості фаршу використовуємо баранину, можна розбавити її яловичиною або свининою. Такі голубці люблять велику кількість спецій і прянощів, які і надають страві тонку нотку.
- Виноградне листя - 40-50 штук
- Вода або м'ясний бульйон - 500 мілілітрів
- Баранина - 0, 5 кілограма
- Мал - 6 Ст. Ложок
- Цибулина - 2-3 штук
- Базилік, м'ята, кріп, Braai - 1 пучок
- Олія - 50-70 грам
- Зіра - 1 щіпка
- Сіль і перець - За смаком
1. Варимо рис, баранину миємо й нарізаємо шматочками. Чистий цибулю, моєму зелень і нарізаємо дрібно. Баранину з цибулею перекручуємо через м'ясорубку, додаємо дрібно посічену зелень, солимо і перчимо, в ступці подрібнюємо зиру і додаємо її до фаршу, з'єднуємо з рисом, додаємо вершкове розтоплене масло.
2. Виноградне листя заливаємо окропом і залишаємо на 7 хвилин, після цього відкидаємо їх на сито. В кожному аркуші видаляємо товсту частину, і потім викладаємо фарш і загортаємо, складаємо все в каструлю. Для варіння голубців заливаємо їх водою або бульйоном, кладемо залишилися виноградне листя і ставимо на вогонь, солимо трохи. Варимо після закипання на мінімальному вогні півтори-дві години.
3. Голубці вимикаємо і залишаємо на 10 хвилин. Після настоювання готові голубці викладаємо на тарілку і подаємо, можна з соусом або без нього. Смачного!