Болгарські голубці
(покроковий рецепт з фото)
Болгарські голубці загортають в листя винограду і подають з соусом із сметани, часнику і зелені. В м'ясну начинку додають рис і болгарський перець. Такі голубці дуже смачні і соковиті.
Вибираємо молоді виноградне листя невеликого розміру. Завдяки цибулі і болгарського перцю, фарш виходить соковитим, а голубці смачними. Різні соуси з часником, сметаною, бринзою або солоним сиром дуже вдало доповнюють блюдо.
- Яловичина - 400 грам
- Мал - 0, 5 склянки
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Часник - 4-5 зубчиків
- Сіль - 2 щіпки
- Чорний перець - 2 щіпки
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Листя винограду - 50-60 штук
- Вода - 700 мілілітрів
Підготуємо інгредієнти.
Через м'ясорубку пропускаємо яловичину і ріпчасту цибулю.
У фарш додаємо болгарський перець.
Насипаємо рис, сіль і перець. Перемішуємо.
Листя винограду обдаємо окропом. На листок викладаємо порцію фаршу.
Загортаємо, прибираючи бічні частини листа всередину.
Голубці кладемо в сковороду або в сотейник. Заливаємо окропом. Готуємо під кришкою на малому вогні протягом 35 хвилин.
Болгарські голубці можна заготовити на зиму. У лоток викладаємо порцію сирих голубців, накриваємо кришкою і заморожуємо. Взимку тушкуємо і подаємо до столу.
Болгарські голубці готові. Подаємо гарячими з часниковим соусом і помідорами чері. Смачного!