Рецепт Болгарські голубці фото

Болгарські голубці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
М'ясо , Яловичина , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Голубці
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Болгарські голубці загортають в листя винограду і подають з соусом із сметани, часнику і зелені. В м'ясну начинку додають рис і болгарський перець. Такі голубці дуже смачні і соковиті.

Опис приготування:

Вибираємо молоді виноградне листя невеликого розміру. Завдяки цибулі і болгарського перцю, фарш виходить соковитим, а голубці смачними. Різні соуси з часником, сметаною, бринзою або солоним сиром дуже вдало доповнюють блюдо.

  • Яловичина - 400 грам
  • Мал - 0, 5 склянки
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Сіль - 2 щіпки
  • Чорний перець - 2 щіпки
  • Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
  • Листя винограду - 50-60 штук
  • Вода - 700 мілілітрів
болгарські голубці - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
болгарські голубці - фото крок 2
Через м'ясорубку пропускаємо яловичину і ріпчасту цибулю.
болгарські голубці - фото крок 3
У фарш додаємо болгарський перець.
болгарські голубці - фото крок 4
Насипаємо рис, сіль і перець. Перемішуємо.
болгарські голубці - фото крок 5
Листя винограду обдаємо окропом. На листок викладаємо порцію фаршу.
болгарські голубці - фото крок 6
Загортаємо, прибираючи бічні частини листа всередину.
болгарські голубці - фото крок 7
Голубці кладемо в сковороду або в сотейник. Заливаємо окропом. Готуємо під кришкою на малому вогні протягом 35 хвилин.
болгарські голубці - фото крок 8
Болгарські голубці можна заготовити на зиму. У лоток викладаємо порцію сирих голубців, накриваємо кришкою і заморожуємо. Взимку тушкуємо і подаємо до столу.
болгарські голубці - фото крок 9
Болгарські голубці готові. Подаємо гарячими з часниковим соусом і помідорами чері. Смачного!

Схожі рецепти