Аджика з перцю
(покроковий рецепт з фото)
У нашій родині дуже люблять гостренькі аджику. Готується вона дуже швидко, і це дуже зручно. Хоч і зберігається вона довго, я все ж люблю робити невеликі порції і кожен раз різну, щоб не набридала.
Класична аджика готується з помідорів, моркви і гострого перцю з додаванням різних спецій і прянощів. Таку аджику я готую найчастіше, але також люблю експериментувати. Особливо мені подобається аджика з болгарського перцю. Вона мені подобається на смак, а також на вид: яскрава, зелена, дуже оригінальна і цікава. Готується така аджика дуже просто і швидко, а зберігається в холодильнику півроку точно. Правда мені ще не вдавалося перевірити це, адже з'їдали ми її набагато раніше. Пропоную і вам свій рецепт, як приготувати аджику з перцю.
- Перець солодкий - 1 кілограм
- Часник - 100 грам
- Перець гострий - 70 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 150 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Обидва види перцю очистіть від насіння і плодоніжки. Гарненько промийте під проточною водою.
Поріжте перець на невеликі шматки, подрібніть його разом з часником за допомогою м'ясорубки або блендера в кашку.
Влийте в отриману кашку оцет.
Додайте цукор і сіль, гарненько розмішайте. Залиште на 1 час, щоб аджика набралася гостроти.
Аджику перекладіть в невеликі баночки, щільно закупорьте і відправте в холодильник.