Запіканка з пастою, фаршем та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з пастою, фаршем та сиром - класична італійська запіканка з традиційних інгредієнтів - макаронні вироби, сир, помідори, фарш. Простий і дуже смачний обід або вечерю.
Запіканка з пастою, фаршем та сиром - блюдо з розряду "прощай, дієта" . Але що поробиш - перед такою вкусотіщей просто не можливо встояти По суті, це класична італійська макаронна запіканка, приготована по правильному, автентичного рецептом - як в кращих ресторанах Італії. Блюдо підкуповує своєю простотою приготування - такий собі холостяцький вечерю для тих, кому ліньки готувати щось дуже складне. Дуже ситно і смачно.
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Цибулина - 1 штука
- Фарш (яловичий або свинячий) - 500 грам
- Помідори у власному соку - 600 грам
- Томатний соус - 300 мілілітрів
- Італійські спеції - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - - За смаком
- Макаронні вироби - 400 грам
- Сир Рікотта - 300 грам
- Сир моцарела - 200 грам
- Пармезан тертий - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Петрушка - - За смаком
Дрібно нарізаємо часник.
Дрібно нарізаємо цибулю.
У жаровні розігріваємо оливкове масло, злегка обсмажуємо цибулю і часник. Смажити потрібно до того моменту, поки домашні не почнуть кричати з кімнати: "мама, ти готуєш щось смачненьке? "
Додаємо до цибулі і часнику фарш, обсмажуємо до коричневого кольору фаршу.
Потім додаємо до фаршу помідори у власному соку і томатну пасту. Додаємо спеції, перемішуємо і тушкуємо ще 5-6 хвилин на середньому вогні до загусання соусу.
Макарони відварюємо аль денте.
Mocarellu, пармезан і Рікотта натираємо на тертці. Змішуємо в мисці три види сиру, туди ж розбиваємо яйце. Перемішуємо.
Повинна вийти гарна сирна маса.
Змішуємо макарони, сир і соус з фаршем. Трохи соусу залиште - їм заллємо запіканку зверху.
Викладаємо макаронну суміш у форму для запікання. Зверху заливаємо соусом, при бажанні - присипаємо невеликою кількістю тертого сиру.
Запікаємо близько 15-20 хвилин при 180 градусах.
Запіканка з пастою, фаршем та сиром готова. Подаємо в гарячому вигляді. Смачного!