Перець, запечений з пастою, грибами і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Злегка хрусткий перець з соковитою і незвичайною начинкою всередині - хто з вас відязикаться від такої страви на обід або на вечерю? Готується легко і досить швидко. Перець буде смачним і гарячим, і холодним.
Найчастіше ми запікаємо перець в духовці з рисом і м'ясним фаршем, я ж пропоную вам спробувати незвичайну начинку: замість рису використовувати макарони. Здивовані? Але ж макарони у вигляді рисових зерняток використовують не тільки як гарнір, з ними навіть готують смачні салати. Макарони "орсо" або "різотто" роблять з твердих сортів пшениці. Вони зберігають форму навіть при тривалій тепловій обробці. Готуємо?
- Перець болгарський - 2 штуки (трохи більше середнього розміру)
- Паста "орсо" відварена - 2/3 склянки (або різотто, у вигляді зерен рису)
- Печериці - 5-6 штук
- Помідори черрі - 5-6 штук
- Яйця - 1 штука
- Сир - 60-70 грам
- Каперсами - 1 Ст. Ложка
- Орегано сушений - 1 щіпка
1. Інгредієнти для приготування нашого смачного страви.
2. Паста "орсо" або "різотто" виготовляється у вигляді рисових зерняток. Напередодні я готувала салат з цією пастою, а із залишків вирішила приготувати перці. Вариться ця паста дуже швидко - 6-8 хвилин.
3. Включаємо духовку, нехай розігрівається до 200 градусів. Перці розрізати навпіл, видалимо серцевину з насінням.
4. Вимиємо і очистимо гриби, а потім наріжемо їх дрібними кубиками. Відправляємо в миску з пастою.
5. Наріжемо невеликими шматочками помідори черрі. Можна взяти звичайний помідор, але використовувати його без серцевини з насінням.
6. Сир натираємо на середній або крупній тертці.
7. Додаємо невелику сире яйце, сушений орегано і каперси. Перемішуємо - і начинка для перців готова.
8. Розподіляємо начинку по половинках перців, ставимо все в розігріту духовку.
9. Я запікала перці 30 хвилин, вони залишилися злегка хрусткими. Мені так подобається Якщо вам потрібні зовсім м'які перці, прикрийте їх фольгою на перші 20 хвилин запікання, а потім приберіть фольгу і запікайте далі.