Рецепт Картопля, запечений з грибами і сиром фото

Картопля, запечений з грибами і сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Картопля, Сир, Гриби, Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Фаршировані

Хочете смачно запекти картоплю? Спробуйте зробити це з грибами і сирним сиром. Запевняю, результат вас дуже порадує! Блюдо виходить дуже насиченим і прекрасно підійде для обіду або вечері!

Для приготування цієї страви підійдуть будь-які гриби, я використовував печериці. Вершковий сир додасть начинці м'якість і ніжність. Якщо хочете хрустку скоринку зверху, додатково присипте картопля тертим твердим сиром. Готову страву можна прикрасити свіжою зеленню. Хай щастить!

  • Картопля - 1 кілограм
  • Сир сирний - 500 грам
  • Печериці - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Майонез - 5 Ст. Ложок
  • Сіль і перець - За смаком
  • Зелень - За смаком
картопля, запечений з грибами і сиром - фото крок 1
Картопля промийте та відваріть в мундирах до готовності. Потім остудіть і розріжте на половинки. Акуратно, за допомогою ложки, витягаємо м'якоть, роблячи в картоплі поглиблення. М'якоть нам ще стане в нагоді.
картопля, запечений з грибами і сиром - фото крок 2
Гриби і цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі (приблизно 7-8 хвилин). Солимо до смаку.
картопля, запечений з грибами і сиром - фото крок 3
М'якоть картоплі натріть на тертці.
картопля, запечений з грибами і сиром - фото крок 4
З'єднуємо в тарілці: терту картоплю, подрібнену зелень, гриби з цибулею, майонез і сирний сир. Додаємо за смаком сіль і перець, перемішуємо до однорідності.
картопля, запечений з грибами і сиром - фото крок 5
Картопля фаршируємо начинкою і викладаємо на деко, змащений маслом. Зверху можна крапнути ще трохи майонезу. Запікаємо страву в духовці 25 хвилин, температура 220 градусів.
картопля, запечений з грибами і сиром - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти