Картопля, запечений з грибами і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хочете смачно запекти картоплю? Спробуйте зробити це з грибами і сирним сиром. Запевняю, результат вас дуже порадує! Блюдо виходить дуже насиченим і прекрасно підійде для обіду або вечері!
Для приготування цієї страви підійдуть будь-які гриби, я використовував печериці. Вершковий сир додасть начинці м'якість і ніжність. Якщо хочете хрустку скоринку зверху, додатково присипте картопля тертим твердим сиром. Готову страву можна прикрасити свіжою зеленню. Хай щастить!
- Картопля - 1 кілограм
- Сир сирний - 500 грам
- Печериці - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Майонез - 5 Ст. Ложок
- Сіль і перець - За смаком
- Зелень - За смаком
Картопля промийте та відваріть в мундирах до готовності. Потім остудіть і розріжте на половинки. Акуратно, за допомогою ложки, витягаємо м'якоть, роблячи в картоплі поглиблення. М'якоть нам ще стане в нагоді.
Гриби і цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі (приблизно 7-8 хвилин). Солимо до смаку.
М'якоть картоплі натріть на тертці.
З'єднуємо в тарілці: терту картоплю, подрібнену зелень, гриби з цибулею, майонез і сирний сир. Додаємо за смаком сіль і перець, перемішуємо до однорідності.
Картопля фаршируємо начинкою і викладаємо на деко, змащений маслом. Зверху можна крапнути ще трохи майонезу. Запікаємо страву в духовці 25 хвилин, температура 220 градусів.
Смачного!