Картопля, запечений в духовці з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную легкий і смачний гарнір до м'ясних або рибних страв. Вибирайте сир твердих сортів в залежності від своїх смакових переваг. Картопля знадобиться м'яких сортів, які швидко готуються.
Для приготування запіканки очистіть і поріжте кружечками картопля. Сир натріть на крупній тертці, змішайте з яйцем і молоком. Сіль і спеції використовуйте за смаком. Складіть все у вогнетривкий деко, запікайте під фольгою. Хай щастить!
- Картопля - 700-800 грам
- Сир твердий - 150-200 грам
- Молоко - 2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль, спеції - За смаком
Підготуйте продукти для запіканки. Очистіть картопля від шкірки, ретельно вимийте його.
Натріть сир на крупній тертці.
Половину сиру змішайте з яйцем і молоком. Додати сіль за смаком. Перемішайте заливку.
Картопля поріжте кружечками товщиною не більше 5 мм.
Викладіть картоплю в змащену вогнетривку форму. Додати сіль за смаком, додайте часник, масло рослинне, добре перемішайте.
Залийте картопля молоком з сиром і яйцем, перемішайте так, щоб частина сиру розподілилася всередині між кружечками картоплі. Другу половину сиру укладіть зверху. Накрийте фольгою запіканку, надішліть її в духовку на 40 хвилин, запікайте при температурі 200 градусів.
Картопля готовий. Температуру і час регулюйте під свою духовку.