Картопля, запечений з м'ясом і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Не знаєте що приготувати на вечерю? Спробуйте зробити картопля запечена з м'ясом і грибами за цим рецептом. Блюдо виходить божественно смачним, дітей і дорослих за вуха не відтягнеш.
Як приготувати картоплю, запечений з м'ясом і грибами? Дуже просто, дотримуйтесь рецептом. При приготуванні можна використовувати будь-які гриби, білі, печериці, підберезники і т. d. Також м'ясо підійде будь-який. Тільки, якщо воно сире, то спочатку обсмажте його до напівготовності на окремій сковороді. Вершки використовуйте з жирністю 20%, вони краще загустеют. Блюдо подавайте до столу гарячим, акуратно виклавши на тарілки. Картопля, запечений з м'ясом і грибами, відмінно поєднується з будь-якими овочами, або легким овочевим салатом.
- Картопля - 7 штук
- Гриби - 300 грам
- Помідор - 4 штуки
- Вершки - 100 мілілітрів
- Грудинка варено-копчена - 250 грам (або бекону)
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Сир - 300 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Суміш прец - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 щіпка
- Запашний перець горошком - 1 щіпка
1. Картопля добре промийте під проточною водою, очистіть від шкірки. У каструлю налийте води, поставте на середній вогонь і покладіть в неї картоплю. Додайте лавровий лист і запашний перець горошком. Варіть приблизно 15 хвилин після закипання води.
2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і поріжте півкільцями. Якщо не любите крупно порізану цибулю, то наріжте невеликими шматочками. Лук необхідно посмажити на сковороді до золотистої скоринки, це приблизно 5-7 хвилин на сильному вогні.
3. Гриби ретельно промийте під водою, просушіть серветкою. Наріжте не великими, але і не зовсім дрібними, шматочками. Додайте обсмажувати на сковороду до цибулі, всі разом обсмажують ще 5-7 хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи. В кінці посоліть і поперчіть.
4. Візьміть глибоке блюдо для запікання, змастіть його з внутрішньої сторони невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть шар з звареної картоплі, нарізаною часточками. Далі викладіть шар засмажкою з цибулі і грибів. Зверху рівномірно полийте вершками.
5. Наступний шар з м'яса, в рецепті використовується варено-копчена грудинка, ви можете використовувати будь-яке м'ясо на свій розсуд. Якщо воно буде сирим, то попередньо його обсмажте на сковороді.
6. Поверх м'яса викладіть нарізані скибочками помідори. Заключний шар - це сир. Його також можна натерти на крупній тертці, або нарізати тонкими скибочками, як на фото.
7. Всі інгредієнти відправте запікатися в духову шафу при температурі 180-200 градусів, за часом приблизно на 40-45 хвилин.
8. Витягніть продукти з духовки, дайте йому трохи охолонути. Потім акуратно розкладіть по порційних тарілках, стежте щоб не зруйнувалася вся багатошарова конструкція. Смачного!