Рецепт Ароматний запечений фарширований картопля фото

Ароматний запечений фарширований картопля
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Картопля, Бекон
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Фаршировані

Чи любите ви картоплю так, як люблю його я? Цей рецепт для тих, хто шукає різноманітності з простими продуктами. Записуйте скоріше, як приготувати ароматний запечений фарширований картопля.

Для цього рецепта краще скористатися молодою картоплею, тому як є ми його будемо з шкіркою, але якщо не сезон або не знайшли такого, то і звичайний цілком зійде. Начинку можна зробити будь-яку за смаком: м'ясну, овочеву, сирну ... Або можна змішати все потроху.

  • Картопля - 5 штук
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Солоні огірки - 3 штуки
  • Кріп - 1 пучок
  • Сир твердий - 150 грам
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 1
1. Картопля в мене молодий, гарненько мою його і відварюю, краще дещо не доварити, ніж переварити.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 2
2. Трохи остуджують кожну картоплину, а після розрізаю на 2 частини.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 3
3. Чайною ложкою дістаю середцевіну, залишаю приблизно по 5 міліметрів з кожного боку.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 4
4. Те ж саме проробляю і з кожною половинкою, в результаті виходить ось така човник з картоплі.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 5
5. Для начинки: великий червоний лук чищу і обполіскую водою, подрібнюю дрібно в блендері, можна і ножем.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 6
6. Червоний болгарський перець очищаю від насіння, зрізаю у нього плодоніжки і нарізаю крупно, подрібнюю в блендері.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 7
7. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю в неї трохи рослинного масла, розігріваю, потім відправляю туди цибулю і перець.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 8
8. Солоні огірки у мене покупні, знайшов на ринку дуже хороші, зрізаю у них попки.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 9
9. Нарізаю їх крупно і відправляю в блендер, нарізаю так само дрібно, як і інші овочі.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 10
10. Додаю огірки на сковороду до цибулі і перцю, перемішую і трохи прогріваю.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 11
11. У миску кладу вміст сковороди, додаю подрібнені серцевини картоплі і натираю на дрібній тертці твердий сир (трохи залишаю), подрібнюю кріп, перемішую.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 12
12. Кожен човник фарширую отриманою начинкою і посипаю твердим сиром.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 13
13. Бекон поділяю на смуги, складаю обидві половинки картоплі одне до одного (сердцевінку всередину) і загортаю навколо кожної пари смужку бекону, закріп зубочисткою.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 14
14. Випікаю картоплю в розігрітому до 200 градусів духовці близько 15 хвилин, до рум'яної скоринки у бекону. Подаю картошку горячей.

Схожі рецепти