Ароматний запечений фарширований картопля
(покроковий рецепт з фото)
Чи любите ви картоплю так, як люблю його я? Цей рецепт для тих, хто шукає різноманітності з простими продуктами. Записуйте скоріше, як приготувати ароматний запечений фарширований картопля.
Для цього рецепта краще скористатися молодою картоплею, тому як є ми його будемо з шкіркою, але якщо не сезон або не знайшли такого, то і звичайний цілком зійде. Начинку можна зробити будь-яку за смаком: м'ясну, овочеву, сирну ... Або можна змішати все потроху.
- Картопля - 5 штук
- Болгарський перець - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Солоні огірки - 3 штуки
- Кріп - 1 пучок
- Сир твердий - 150 грам
1. Картопля в мене молодий, гарненько мою його і відварюю, краще дещо не доварити, ніж переварити.
2. Трохи остуджують кожну картоплину, а після розрізаю на 2 частини.
3. Чайною ложкою дістаю середцевіну, залишаю приблизно по 5 міліметрів з кожного боку.
4. Те ж саме проробляю і з кожною половинкою, в результаті виходить ось така човник з картоплі.
5. Для начинки: великий червоний лук чищу і обполіскую водою, подрібнюю дрібно в блендері, можна і ножем.
6. Червоний болгарський перець очищаю від насіння, зрізаю у нього плодоніжки і нарізаю крупно, подрібнюю в блендері.
7. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю в неї трохи рослинного масла, розігріваю, потім відправляю туди цибулю і перець.
8. Солоні огірки у мене покупні, знайшов на ринку дуже хороші, зрізаю у них попки.
9. Нарізаю їх крупно і відправляю в блендер, нарізаю так само дрібно, як і інші овочі.
10. Додаю огірки на сковороду до цибулі і перцю, перемішую і трохи прогріваю.
11. У миску кладу вміст сковороди, додаю подрібнені серцевини картоплі і натираю на дрібній тертці твердий сир (трохи залишаю), подрібнюю кріп, перемішую.
12. Кожен човник фарширую отриманою начинкою і посипаю твердим сиром.
13. Бекон поділяю на смуги, складаю обидві половинки картоплі одне до одного (сердцевінку всередину) і загортаю навколо кожної пари смужку бекону, закріп зубочисткою.
14. Випікаю картоплю в розігрітому до 200 градусів духовці близько 15 хвилин, до рум'яної скоринки у бекону. Подаю картошку горячей.