Рецепт Ароматний запечений фарширований картопля фото

Ароматний запечений фарширований картопля
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Картопля , Бекон
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Чи любите ви картоплю так, як люблю його я? Цей рецепт для тих, хто шукає різноманітності з простими продуктами. Записуйте скоріше, як приготувати ароматний запечений фарширований картопля.

Опис приготування:

Для цього рецепта краще скористатися молодою картоплею, тому як є ми його будемо з шкіркою, але якщо не сезон або не знайшли такого, то і звичайний цілком зійде. Начинку можна зробити будь-яку за смаком: м'ясну, овочеву, сирну ... Або можна змішати все потроху.

  • Картопля - 5 штук
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Солоні огірки - 3 штуки
  • Кріп - 1 пучок
  • Сир твердий - 150 грам
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 1
1. Картопля в мене молодий, гарненько мою його і відварюю, краще дещо не доварити, ніж переварити.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 2
2. Трохи остуджують кожну картоплину, а після розрізаю на 2 частини.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 3
3. Чайною ложкою дістаю середцевіну, залишаю приблизно по 5 міліметрів з кожного боку.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 4
4. Те ж саме проробляю і з кожною половинкою, в результаті виходить ось така човник з картоплі.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 5
5. Для начинки: великий червоний лук чищу і обполіскую водою, подрібнюю дрібно в блендері, можна і ножем.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 6
6. Червоний болгарський перець очищаю від насіння, зрізаю у нього плодоніжки і нарізаю крупно, подрібнюю в блендері.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 7
7. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю в неї трохи рослинного масла, розігріваю, потім відправляю туди цибулю і перець.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 8
8. Солоні огірки у мене покупні, знайшов на ринку дуже хороші, зрізаю у них попки.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 9
9. Нарізаю їх крупно і відправляю в блендер, нарізаю так само дрібно, як і інші овочі.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 10
10. Додаю огірки на сковороду до цибулі і перцю, перемішую і трохи прогріваю.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 11
11. У миску кладу вміст сковороди, додаю подрібнені серцевини картоплі і натираю на дрібній тертці твердий сир (трохи залишаю), подрібнюю кріп, перемішую.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 12
12. Кожен човник фарширую отриманою начинкою і посипаю твердим сиром.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 13
13. Бекон поділяю на смуги, складаю обидві половинки картоплі одне до одного (сердцевінку всередину) і загортаю навколо кожної пари смужку бекону, закріп зубочисткою.
ароматний запечений фарширований картопля - фото крок 14
14. Випікаю картоплю в розігрітому до 200 градусів духовці близько 15 хвилин, до рум'яної скоринки у бекону. Подаю картошку горячей.

Схожі рецепти