Рецепт Картопля, запечений з грибами і сметаною фото

Картопля, запечений з грибами і сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Картопля , Гриби , Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Блюдо легко готувати і дуже приємно їсти, адже картопля забезпечує страві ситність, крем - ніжність, а гриби - чудовий аромат! Спробуйте приготувати: не пошкодуєте.

Опис приготування:

Рецепт приготування картоплі, запеченого з грибами і сметаною, - один з найулюбленіших в моїй родині. Наскільки я знаю, таке блюдо цінують і люблять майже всі, адже воно і доступне, і готується легко, і виходить дуже смачним!

  • Картопля - 5 штук
  • Морква - 2 штуки
  • Печериці - 400 грам
  • Крем - 500 грам
  • Спеції - За смаком
  • Вершкове масло - 50 грам
картопля, запечений з грибами і сметаною - фото крок 1
1. Морквину нарізаємо шматочками середніх розмірів, а картоплю - тоненькими кружальцями. Натираємо сіллю і спеціями.
картопля, запечений з грибами і сметаною - фото крок 2
2. Сметану змішаємо зі спеціями і дрібно порізаними грибами. Повинна вийде однорідна маса.
картопля, запечений з грибами і сметаною - фото крок 3
3. Від картоплі відділимо третину, інше з морквою викладаємо шарами в форму для запікання, змащену маслом. Поливаємо сметанно-грибним соусом, потім - решта гуртки картоплі. Зверху викладаємо невеликі шматочки вершкового масла.
картопля, запечений з грибами і сметаною - фото крок 4
4. Запікати страву потрібно близько години при 180 градусах (в духовці). Орієнтуйтеся на готовність овочів: можливо, вам знадобиться і менше часу!

Схожі рецепти