Картопля, запечений з грибами і сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо легко готувати і дуже приємно їсти, адже картопля забезпечує страві ситність, крем - ніжність, а гриби - чудовий аромат! Спробуйте приготувати: не пошкодуєте.
Рецепт приготування картоплі, запеченого з грибами і сметаною, - один з найулюбленіших в моїй родині. Наскільки я знаю, таке блюдо цінують і люблять майже всі, адже воно і доступне, і готується легко, і виходить дуже смачним!
- Картопля - 5 штук
- Морква - 2 штуки
- Печериці - 400 грам
- Крем - 500 грам
- Спеції - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
1. Морквину нарізаємо шматочками середніх розмірів, а картоплю - тоненькими кружальцями. Натираємо сіллю і спеціями.
2. Сметану змішаємо зі спеціями і дрібно порізаними грибами. Повинна вийде однорідна маса.
3. Від картоплі відділимо третину, інше з морквою викладаємо шарами в форму для запікання, змащену маслом. Поливаємо сметанно-грибним соусом, потім - решта гуртки картоплі. Зверху викладаємо невеликі шматочки вершкового масла.
4. Запікати страву потрібно близько години при 180 градусах (в духовці). Орієнтуйтеся на готовність овочів: можливо, вам знадобиться і менше часу!