Рецепт Картопля зі сметаною запечений фото

Картопля зі сметаною запечений
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Рецепт приготування запеченої картоплі зі сметаною і зеленню.

Якщо вам набридло звичайне картопляне пюре або смажену картоплю, спробуйте приготувати запечену картоплю під сметаною.

Приготування:

Очистити картоплю, викласти в каструлю, залити водою, злегка посолити і відварити до готовності. Змастити деко вершковим маслом, викласти картоплю і теж змастити маслом. Рясно посипати часниковою сіллю. Випікати на верхній стійці під грилем 5-7 хвилин до рум'яної скоринки. У мисці перемішати сметану і молоко. Перемішати між собою сушені трави. Подрібнити кінзу. Залити картопля сметаною, посипати зеленню і кінзою. Випікати 5-7 хвилин. Дістати картопля з духовки, посипати зеленню і відразу ж подавати.


  • kartofelin - 7-8 штук
  • Часникова сіль - За смаком
  • Сушена зелень - За смаком (розмарин, чебрець, базилік, м'ята, майоран)
  • Свіжа кінза - За смаком
  • Крем - За смаком
  • Молока - 4-5 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - За смаком
Якщо вам набридло звичайне картопляне пюре або смажену картоплю, спробуйте приготувати запечену картоплю під сметаною.

Приготування:

Очистити картоплю, викласти в каструлю, залити водою, злегка посолити і відварити до готовності. Змастити деко вершковим маслом, викласти картоплю і теж змастити маслом. Рясно посипати часниковою сіллю. Випікати на верхній стійці під грилем 5-7 хвилин до рум'яної скоринки. У мисці перемішати сметану і молоко. Перемішати між собою сушені трави. Подрібнити кінзу. Залити картопля сметаною, посипати зеленню і кінзою. Випікати 5-7 хвилин. Дістати картопля з духовки, посипати зеленню і відразу ж подавати.

Схожі рецепти