Запечена качка з сіллю
(покроковий рецепт з фото)
Качка, приготована за цим рецептом, має неповторний смак і аромат. Її добре подавати з апельсиновим соусом.
Купіть качку і сіль за 2 дня до приготування.
Протріть качку приблизно однієї п'ятої солі зовні і всередині і покладіть її на плоске блюдо в холодильник.
Повторіть процес в ввечері, два рази на наступний день і один раз по вранці в той день, коли будете її готувати.
Добре промийте качку під проточною водою. Витріть насухо паперовим рушником.
Покладіть птицю в глибоку каструлю, яка трохи більше, ніж качка, і залийте водою водою.
Поставте каструлю в форму для випічки, наполовину заповнену водою, випікайте в духовці при температурі 180 ° C Півтори години.
Після закінчення цього часу дістаньте качку з каструлі і помістіть в форму для випічки. Підвищіть температуру в духовці до 230 ° C і випікайте приблизно протягом 30 хвилин, до появи золотистої скоринки.
Подавайте качку на великому плоскому блюді з апельсиновим соусом або з апельсиново-винним соусом.
- Велика качка близько 1, 5 - 1, 75 кг - 1 штука
- Морської солі - 225 грам
Протріть качку приблизно однієї п'ятої солі зовні і всередині і покладіть її на плоске блюдо в холодильник.
Повторіть процес в ввечері, два рази на наступний день і один раз по вранці в той день, коли будете її готувати.
Добре промийте качку під проточною водою. Витріть насухо паперовим рушником.
Покладіть птицю в глибоку каструлю, яка трохи більше, ніж качка, і залийте водою водою.
Поставте каструлю в форму для випічки, наполовину заповнену водою, випікайте в духовці при температурі 180 ° C Півтори години.
Після закінчення цього часу дістаньте качку з каструлі і помістіть в форму для випічки. Підвищіть температуру в духовці до 230 ° C і випікайте приблизно протягом 30 хвилин, до появи золотистої скоринки.
Подавайте качку на великому плоскому блюді з апельсиновим соусом або з апельсиново-винним соусом.