Рецепт Запечена качка з сіллю фото

Запечена качка з сіллю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Сіль , Качка
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На вечерю , На святковий стіл , Новий рік , Сімейна вечеря
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Качка, приготована за цим рецептом, має неповторний смак і аромат. Її добре подавати з апельсиновим соусом.

Опис приготування:

Купіть качку і сіль за 2 дня до приготування.

Протріть качку приблизно однієї п'ятої солі зовні і всередині і покладіть її на плоске блюдо в холодильник.

Повторіть процес в ввечері, два рази на наступний день і один раз по вранці в той день, коли будете її готувати.

Добре промийте качку під проточною водою. Витріть насухо паперовим рушником.

Покладіть птицю в глибоку каструлю, яка трохи більше, ніж качка, і залийте водою водою.

Поставте каструлю в форму для випічки, наполовину заповнену водою, випікайте в духовці при температурі 180 ° C Півтори години.

Після закінчення цього часу дістаньте качку з каструлі і помістіть в форму для випічки. Підвищіть температуру в духовці до 230 ° C і випікайте приблизно протягом 30 хвилин, до появи золотистої скоринки.

Подавайте качку на великому плоскому блюді з апельсиновим соусом або з апельсиново-винним соусом.


  • Велика качка близько 1, 5 - 1, 75 кг - 1 штука
  • Морської солі - 225 грам
Купіть качку і сіль за 2 дня до приготування.

Протріть качку приблизно однієї п'ятої солі зовні і всередині і покладіть її на плоске блюдо в холодильник.

Повторіть процес в ввечері, два рази на наступний день і один раз по вранці в той день, коли будете її готувати.

Добре промийте качку під проточною водою. Витріть насухо паперовим рушником.

Покладіть птицю в глибоку каструлю, яка трохи більше, ніж качка, і залийте водою водою.

Поставте каструлю в форму для випічки, наполовину заповнену водою, випікайте в духовці при температурі 180 ° C Півтори години.

Після закінчення цього часу дістаньте качку з каструлі і помістіть в форму для випічки. Підвищіть температуру в духовці до 230 ° C і випікайте приблизно протягом 30 хвилин, до появи золотистої скоринки.

Подавайте качку на великому плоскому блюді з апельсиновим соусом або з апельсиново-винним соусом.

Схожі рецепти