Рецепт Запечена качка з сіллю фото

Запечена качка з сіллю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Сіль, Качка
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На вечерю, На святковий стіл, Новий рік, Сімейна вечеря
Гарячі страви, Страви цілком

Качка, приготована за цим рецептом, має неповторний смак і аромат. Її добре подавати з апельсиновим соусом.

Купіть качку і сіль за 2 дня до приготування.

Протріть качку приблизно однієї п'ятої солі зовні і всередині і покладіть її на плоске блюдо в холодильник.

Повторіть процес в ввечері, два рази на наступний день і один раз по вранці в той день, коли будете її готувати.

Добре промийте качку під проточною водою. Витріть насухо паперовим рушником.

Покладіть птицю в глибоку каструлю, яка трохи більше, ніж качка, і залийте водою водою.

Поставте каструлю в форму для випічки, наполовину заповнену водою, випікайте в духовці при температурі 180 ° C Півтори години.

Після закінчення цього часу дістаньте качку з каструлі і помістіть в форму для випічки. Підвищіть температуру в духовці до 230 ° C і випікайте приблизно протягом 30 хвилин, до появи золотистої скоринки.

Подавайте качку на великому плоскому блюді з апельсиновим соусом або з апельсиново-винним соусом.


  • Велика качка близько 1, 5 - 1, 75 кг - 1 штука
  • Морської солі - 225 грам
Купіть качку і сіль за 2 дня до приготування.

Протріть качку приблизно однієї п'ятої солі зовні і всередині і покладіть її на плоске блюдо в холодильник.

Повторіть процес в ввечері, два рази на наступний день і один раз по вранці в той день, коли будете її готувати.

Добре промийте качку під проточною водою. Витріть насухо паперовим рушником.

Покладіть птицю в глибоку каструлю, яка трохи більше, ніж качка, і залийте водою водою.

Поставте каструлю в форму для випічки, наполовину заповнену водою, випікайте в духовці при температурі 180 ° C Півтори години.

Після закінчення цього часу дістаньте качку з каструлі і помістіть в форму для випічки. Підвищіть температуру в духовці до 230 ° C і випікайте приблизно протягом 30 хвилин, до появи золотистої скоринки.

Подавайте качку на великому плоскому блюді з апельсиновим соусом або з апельсиново-винним соусом.

Схожі рецепти