Рецепт Фокачча з розмарином і морською сіллю фото

Фокачча з розмарином і морською сіллю
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Солоне , Фокачча
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 3 г. 30 хв.

Прісне тісто в італійській кухні зустрічається часто, адже з нього роблять улюблену випічку - піцу і фокаччу. Сьогодні поговоримо про другий варіант. Трохи змінимо класичний рецепт, але основу залишимо.

Опис приготування:

Отриману корж можна подавати замість звичного хліба до основних страв, а також додавайте до неї діпи і соусу. У мене ж в родині уминають її просто так, поки вона тепла. Подивіться, як приготувати фокаччу з розмарином і морською сіллю. Приємне доповнення до вашого обіду або вечері.

  • Вода тепла - 240 мілілітрів
  • Борошно пшеничне невибілена - 240 грам
  • Борошно пшеничне цільнозернових - 160 грам
  • Сухі дріжджі - 2, 25 чайних ложки
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Оливкова олія - 6 Ст. Ложок(2 ст. Ложки - в тісто, 4 ст. Ложки - для змазування)
  • Морська сіль - 3 щіпки
  • Розмарин, гілочка - 3 штуки
фокачча з розмарином і морською сіллю - фото крок 1
1. Для початку мед перемішайте до розчинення з теплою водою.
фокачча з розмарином і морською сіллю - фото крок 2
2. Потім в цю суміш всипте дріжджі. Перемішайте. Залиште на 8 хвилин.
фокачча з розмарином і морською сіллю - фото крок 3
3. В цей час змішайте 2 види борошна зі звичайною сіллю.
фокачча з розмарином і морською сіллю - фото крок 4
4. Потім введіть дріжджі. Почніть замішувати тісто зручним вам способом.
фокачча з розмарином і морською сіллю - фото крок 5
5. Далі влийте масло. Замішайте тісто.
фокачча з розмарином і морською сіллю - фото крок 6
6. Зробивши єдину масу, змастіть її маслом, і залиште на 2 години при кімнатній температурі під рушником.
фокачча з розмарином і морською сіллю - фото крок 7
7. Через деякий час прямокутну форму для випічки змастіть частиною масла.
фокачча з розмарином і морською сіллю - фото крок 8
8. У формі розтягніть тісто, зробивши бортики. Знову залиште його підніматися на 35 хвилин під рушником.
фокачча з розмарином і морською сіллю - фото крок 9
9. Потім по поверхні розподіліть листя розмарину.
фокачча з розмарином і морською сіллю - фото крок 10
10. Зробіть невеликі поглиблення пальцем по периметру. Влийте в них масло. Потім посипте виріб морською сіллю.
фокачча з розмарином і морською сіллю - фото крок 11
11. Запікайте фокаччу в добре розігрітій духовці протягом 20 хвилин при 190 градусах. Перед подачею випічку наріжте. Смачного!

Схожі рецепти