Фокачча з розмарином і морською сіллю
(покроковий рецепт з фото)
Прісне тісто в італійській кухні зустрічається часто, адже з нього роблять улюблену випічку - піцу і фокаччу. Сьогодні поговоримо про другий варіант. Трохи змінимо класичний рецепт, але основу залишимо.
Отриману корж можна подавати замість звичного хліба до основних страв, а також додавайте до неї діпи і соусу. У мене ж в родині уминають її просто так, поки вона тепла. Подивіться, як приготувати фокаччу з розмарином і морською сіллю. Приємне доповнення до вашого обіду або вечері.
- Вода тепла - 240 мілілітрів
- Борошно пшеничне невибілена - 240 грам
- Борошно пшеничне цільнозернових - 160 грам
- Сухі дріжджі - 2, 25 чайних ложки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 6 Ст. Ложок(2 ст. Ложки - в тісто, 4 ст. Ложки - для змазування)
- Морська сіль - 3 щіпки
- Розмарин, гілочка - 3 штуки
1. Для початку мед перемішайте до розчинення з теплою водою.
2. Потім в цю суміш всипте дріжджі. Перемішайте. Залиште на 8 хвилин.
3. В цей час змішайте 2 види борошна зі звичайною сіллю.
4. Потім введіть дріжджі. Почніть замішувати тісто зручним вам способом.
5. Далі влийте масло. Замішайте тісто.
6. Зробивши єдину масу, змастіть її маслом, і залиште на 2 години при кімнатній температурі під рушником.
7. Через деякий час прямокутну форму для випічки змастіть частиною масла.
8. У формі розтягніть тісто, зробивши бортики. Знову залиште його підніматися на 35 хвилин під рушником.
9. Потім по поверхні розподіліть листя розмарину.
10. Зробіть невеликі поглиблення пальцем по периметру. Влийте в них масло. Потім посипте виріб морською сіллю.
11. Запікайте фокаччу в добре розігрітій духовці протягом 20 хвилин при 190 градусах. Перед подачею випічку наріжте. Смачного!