Рецепт Фокачча з розмарином фото

Фокачча з розмарином
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно, Зелень, Розмарин
Вегетаріанське харчування
На обід
Випічка

Перед вами - рецепт приготування фокаччи з розмарином, смачне, ситне і дуже ароматне. Таку корж можна подавати як заміну хліба, так і в якості дієтичного вечері, доповнивши овочевим салатом

Перед вами - простий рецепт фокаччи з розмарином. Впевнена, вам дуже сподобається цей рецепт, адже сама коржик виходить смачною, ароматної і пишною - як раз така, як вам потрібна! Дріжджі і оливкове масло дають багатий, запаморочливий хлібний аромат, а нотки розмарину додають всьому блюдо особливо вишуканого звучання. Рекомендую спробувати!

  • Борошно - 1 кілограм (найкраще брати італійську муку грубого помелу, але підійде і звичайна)
  • Дріжджі свіжі - 25 грам (або 6-7 грам сухих)
  • Масло оливкове - 5 Ст. Ложок(3 ст.Л. - в тісто, 2 ст.Л. - Для випікання)
  • Сіль морська - 1 Чайна ложка
  • Розмарин - 3-4 штук (кілька гілочок)
  • Вода - 2.5 склянки
фокачча з розмарином - фото крок 1
1. Пристрасть Proselo, змішаємо з сіллю і спеціями за смаком. Якщо у вас розмарин сушений - його теж додайте зараз. Окремо розведемо дріжджі і потроху по центру борошна вливаємо воду з дріжджами, швидко замішуючи тісто. Потім додамо половину масла і перемішати вручну ретельно.
фокачча з розмарином - фото крок 2
2. Тісто має вийде в міру туге і еластичне - головне, всю воду відразу не виливайте. Може знадобиться і менше води, ніж я вказала. Розрівняти за формою тонким млинцем, вливаємо олію і посипаємо подрібненим розмарином.
фокачча з розмарином - фото крок 3
3. Запікаємо в дуже розпеченій духовці 10-13 хвилин, але не довше, інакше вийде гуязик коржик. Саме тому розжарити духовку до максимуму.
фокачча з розмарином - фото крок 4
4. От і все! Нехай трохи охолоне, а потім нарізаємо шматочками і подаємо до столу!

Схожі рецепти