Фокачча з розмарином
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами - рецепт приготування фокаччи з розмарином, смачне, ситне і дуже ароматне. Таку корж можна подавати як заміну хліба, так і в якості дієтичного вечері, доповнивши овочевим салатом
Перед вами - простий рецепт фокаччи з розмарином. Впевнена, вам дуже сподобається цей рецепт, адже сама коржик виходить смачною, ароматної і пишною - як раз така, як вам потрібна! Дріжджі і оливкове масло дають багатий, запаморочливий хлібний аромат, а нотки розмарину додають всьому блюдо особливо вишуканого звучання. Рекомендую спробувати!
- Борошно - 1 кілограм (найкраще брати італійську муку грубого помелу, але підійде і звичайна)
- Дріжджі свіжі - 25 грам (або 6-7 грам сухих)
- Масло оливкове - 5 Ст. Ложок(3 ст.Л. - в тісто, 2 ст.Л. - Для випікання)
- Сіль морська - 1 Чайна ложка
- Розмарин - 3-4 штук (кілька гілочок)
- Вода - 2.5 склянки
1. Пристрасть Proselo, змішаємо з сіллю і спеціями за смаком. Якщо у вас розмарин сушений - його теж додайте зараз. Окремо розведемо дріжджі і потроху по центру борошна вливаємо воду з дріжджами, швидко замішуючи тісто. Потім додамо половину масла і перемішати вручну ретельно.
2. Тісто має вийде в міру туге і еластичне - головне, всю воду відразу не виливайте. Може знадобиться і менше води, ніж я вказала. Розрівняти за формою тонким млинцем, вливаємо олію і посипаємо подрібненим розмарином.
3. Запікаємо в дуже розпеченій духовці 10-13 хвилин, але не довше, інакше вийде гуязик коржик. Саме тому розжарити духовку до максимуму.
4. От і все! Нехай трохи охолоне, а потім нарізаємо шматочками і подаємо до столу!