Рецепт Фокачча з вишнею та розмарином фото

Фокачча з вишнею та розмарином
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Зелень, Дріжджове тісто, Розмарин
Вегетаріанське харчування
Фуршет
Випічка, Фокачча

Фокачча - традиційна італійська коржик, представляє собою прісний дріжджовий хліб з борошна, води і дріжджів. Фокачча є праматір'ю піци.

Приготування фокаччи займає зовсім небагато часу (всього півгодини), інше - це в основному час, необхідне для підняття тесту. Фокаччу можна вживати як теплою, так і остигнула. Фокачча - відмінна альтернатива салатів, які зазвичай подаються перед основними стравами.

  • Упаковка сухих дріжджів - 1 штука(7, 5 г)
  • Солі - 2 1/2 чайних ложки
  • Свіжого розмарину - 1 Ст. Ложка
  • Вишень без кісточок - 450 грам
  • Великої морської солі - 1 1/2 чайних ложки
фокачча з вишнею та розмарином - фото крок 1
1. Перемішати 1 2/3 чашки теплої (40-46 градусів) води і дріжджі в мисці міксером. Дати постояти близько 5 хвилин. Додати борошно, 1/4 чашки оливкової олії і сіль. Перемішати дерев'яною ложкою. Замісити тісто в мисці протягом 1 хвилини.
фокачча з вишнею та розмарином - фото крок 2
2. Викласти тісто на рясно посипану борошном поверхню і місити протягом 4-5 хвилин. Покласти тісто в злегка змащену маслом миску і перевернути, щоб все тісто покрилося маслом. Дати піднятися при кімнатній температурі, накривши поліетиленовою плівкою, поки тісто не збільшиться в об'ємі вдвічі, від 1 до 1 1/2 годину.
фокачча з вишнею та розмарином - фото крок 3
3. Рясно змастити маслом деко. Сформувати з тіста прямокутник 25Х37 см. Накрити тісто кухонним рушником і дати піднятися, поки воно не збільшиться в об'ємі вдвічі, приблизно 1 час. Промити вишню і видалити кісточки. Розігріти духовку до 260 градусів.
фокачча з вишнею та розмарином - фото крок 4
4. Перемішати нарізаний розмарин і залишилися 3 столові ложки оливкової олії. Зробити неглибокі вм'ятини пальцями на поверхні тесту, а потім змастити розмариновою маслом. Акуратно викласти половинки вишень в поглиблення.
фокачча з вишнею та розмарином - фото крок 5
5. Рівномірно посипати морською сіллю і випікати в середині духовки протягом 10 хвилин. Зменшити температуру до 230 градусів і випікати 12-15 хвилин, до золотисто-коричневого кольору. Відразу перекласти фокаччу на деко і остудити. Подавати теплою або кімнатної температури.

Схожі рецепти