Рецепт Фокачча з цибулею, розмарином і фетою фото

Фокачча з цибулею, розмарином і фетою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Овочі , Молочні продукти , Сир , Зелень , Дріжджове тісто , Цибуля , Фета , Розмарин
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Фокачча
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 30 хв.

Пропоную традиційну італійську випічку, як приготувати фокаччу з цибулею, розмарином і фетою. Цю випічку частенько порівнюють з іншої популярної випічкою - піцою, тільки тут важливий сам корж.

Опис приготування:

Найголовніше при випічці фокаччи - зробити смачне тісто, а для начинки можна використовувати маслини, зелень, цибуля, сир, бекон або інші копченості, а також можете зробити без будь-якої начинки, наприклад, з оливковою олією і сіллю. Можете надати випічці будь-яку форму, зробити пишну або тонку.

  • Сухі дріжджі - 2 1/4 чайних ложки
  • Тепла вода - 1 3/4 склянки
  • Борошно пшеничне - 3, 5 склянки
  • Борошно цільнозернове - 0, 5 склянки
  • Сіль - 5 чайних ложок
  • Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
  • Розмарин свіжий - 2-3 штук
  • Фета - 1/4 склянки
  • Цибуля - 0, 5 штуки
фокачча з цибулею, розмарином і фетою - фото крок 1
1. У мисці або в склянці змішайте теплу воду з дріжджами, залиште на 5 хвилин.
фокачча з цибулею, розмарином і фетою - фото крок 2
2. У чашу міксера просійте борошно і 2 чайних ложки солі, перемішайте.
фокачча з цибулею, розмарином і фетою - фото крок 3
3. Додайте до борошняної суміші 2 ложки оливкової олії.
фокачча з цибулею, розмарином і фетою - фото крок 4
4. Перелийте дріжджову суміш в чашу міксера і перемішуйте тісто протягом 6-8 хвилин.
фокачча з цибулею, розмарином і фетою - фото крок 5
5. Миску змастіть 2 ложками рослинного масла, викладіть тісто з чаші в миску і поверніть його, щоб воно повністю було покрито маслом.
фокачча з цибулею, розмарином і фетою - фото крок 6
6. Накрийте тісто рушником і залиште на 2 годину.
фокачча з цибулею, розмарином і фетою - фото крок 7
7. Зніміть рушник і вдарте в центр кулаком, злегка притисніть.
фокачча з цибулею, розмарином і фетою - фото крок 8
8. Підготуйте лист, перекладіть на нього тісто і руками розтягніть його в пласт по ширині листа. Залиште тісто на 30-40 хвилин.
фокачча з цибулею, розмарином і фетою - фото крок 9
9. Через необхідний час пальцем зробіть поглиблення по всьому пласту.
фокачча з цибулею, розмарином і фетою - фото крок 10
10. Полийте тісто оливковою олією і промажте весь пласт пензликом.
фокачча з цибулею, розмарином і фетою - фото крок 11
11. Наріжте півкільцями цибулю і поріжте дрібно розмарин, викладіть все поверх тесту, розкришите сир і посоліть тісто.
фокачча з цибулею, розмарином і фетою - фото крок 12
12. Надішліть фокаччу в розігріту до 210-220 градусів духовку, потім відразу ж зменшіть температуру до 180 градусів і запікайте 20-25 хвилин.
фокачча з цибулею, розмарином і фетою - фото крок 13
13. Дістаньте випічку і залиште її на кілька хвилин.
фокачча з цибулею, розмарином і фетою - фото крок 14
14. Наріжте фокаччу шматочками і подавайте теплою.

Схожі рецепти