Фокачча з виноградом і розмарином
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування італійського дріжджового хліба з виноградом і розмарином.
Якщо ви використовуєте виноград з кісточками, не забудьте витягнути їх перед вживанням.
- Теплого молока - 2 Ст. Ложки
- Дрібного цукру-піску - 1 1/2 чайних ложки
- Сухих дріжджів - 1 1/4 чайних ложки(5 г)
- Солі - 1/2 чайних ложки
- Оливкового масла - 6 Ст. Ложок
- Свіжого розмарину - 1 Ст. Ложка
- Крупнозернистого цукру - 2 Ст. Ложки
- Морської солі - 2 чайних ложки
1. У мисці електричним міксером збити воду, молоко, цукор і дріжджі. Дати суміші постояти близько 10 хвилин. Додати борошно, сіль і 2 столові ложки оливкової олії в дріжджову суміш, добре збити на низькій швидкості. Прикріпити гак для тіста, збільшити швидкість до середньої і замісити тісто протягом 8 хвилин. Замість цього ви можете перемішати тісто вручну дерев'яною ложкою, а потім злегка розім'яти руками. Змастити велику миску великою кількістю оливкової олії. Викласти тісто в миску і обваляти, щоб воно було рівномірно покрите маслом. Накрити поліетиленовою плівкою і дати тісту піднятися в прохолодному місці, поки воно не збільшиться вдвічі в обсязі, 1 1/2-2 годину.
2. Викласти тісто на посипану борошном поверхню і розділити його на дві частини. Змастити великий лист (або два маленьких) оливковою олією, покласти дві частини тесту на деко і змастити маслом зверху. Дати постояти протягом 20 хвилин, накривши кухонним рушником. Через 20 хвилин, змастивши пальці оливковою олією, сформувати з кожної половинки кола діаметром близько 20-22 см. Накрити тісто рушником і дати піднятися ще 1 1/4 години в прохолодному місці. Розігріти духовку до 230 градусів тепла. Змастити тісто зверху оливковою олією і посипати розрізаним навпіл виноградом, розмарином, цукром і морською сіллю рівномірно.
3. Випікати протягом 15 хвилин, до скоринки золотистого кольору. Охолодити перед подачею. Подавати теплим або кімнатної температури.