Закачування солоних огірків
(покроковий рецепт з фото)
Урізноманітнити меню вашої родини взимку допоможуть різноманітні соління, заготовлені влітку. Особливо популярні консервовані огірки, які чудово підійдуть до будь-якого гарніру або ароматного м'яса.
Існує дуже багато видів консервованих огірків. Однією загальною деталлю майже для всіх є наявність оцту в маринаді. Ця кислота, яку ми так часто використовуємо на кухні, не надто корисна для нашого організму, а деяким людям категорично заборонено вживати консерви з оцтом. Тому хочу поділитися з вами рецептом, як закатати солоні огірки на зиму. Вам знадобляться огірочки, зелень, сіль і кілька днів. Огірки солити можна так, як вам зручно. Можете їх складати в банки цілими, або обрізавши кінчики, або взагалі розрізавши на шматочки потрібної вам довжини. Коли будете проквашівать огірки, обов'язково ставте банки в глибокі тарілки, щоб при бродінні розсіл НЕ потік на підлогу. Приємною консервації!
- Огірок - 1 кілограм
- Листя хрону - 2-3 штук
- Листя щириці - 2 штуки
- Гілочки кропу - 2-3 штук
- Часник - 3 зубчики
- Перець горошком - 2-3 штук
- Вода - 0, 5 L
- Сіль - 30 грам






