Рецепт Закачування солоних огірків фото

Закачування солоних огірків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Огірок
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 3
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Урізноманітнити меню вашої родини взимку допоможуть різноманітні соління, заготовлені влітку. Особливо популярні консервовані огірки, які чудово підійдуть до будь-якого гарніру або ароматного м'яса.

Опис приготування:

Існує дуже багато видів консервованих огірків. Однією загальною деталлю майже для всіх є наявність оцту в маринаді. Ця кислота, яку ми так часто використовуємо на кухні, не надто корисна для нашого організму, а деяким людям категорично заборонено вживати консерви з оцтом. Тому хочу поділитися з вами рецептом, як закатати солоні огірки на зиму. Вам знадобляться огірочки, зелень, сіль і кілька днів. Огірки солити можна так, як вам зручно. Можете їх складати в банки цілими, або обрізавши кінчики, або взагалі розрізавши на шматочки потрібної вам довжини. Коли будете проквашівать огірки, обов'язково ставте банки в глибокі тарілки, щоб при бродінні розсіл НЕ потік на підлогу. Приємною консервації!

  • Огірок - 1 кілограм
  • Листя хрону - 2-3 штук
  • Листя щириці - 2 штуки
  • Гілочки кропу - 2-3 штук
  • Часник - 3 зубчики
  • Перець горошком - 2-3 штук
  • Вода - 0, 5 L
  • Сіль - 30 грам
закачування солоних огірків - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Все помийте, а огірки замочіть на 1-2 години в холодній воді.
закачування солоних огірків - фото крок 2
На дно чистої (годі й стерилізувати) банки ємністю 1 літр, покладіть листя хрону і щириці, перець горошком і кілька зубчиків часнику. Щільно складіть огірки, злегка переклавши їх зеленим кропом.
закачування солоних огірків - фото крок 3
Зверху в банку всипте 30 грамів солі.
закачування солоних огірків - фото крок 4
Залийте водою і накрийте капроновою кришкою. Слідувати, щоб сіль обов'язково розчинилася, інакше вона осяде на дно і огірки просто зіпсуються. Залиште на три дні при звичайній кімнатній температурі для проквашіванія.
закачування солоних огірків - фото крок 5
Після закінчення трьох днів огірки втратять свій яскраво-зелений колір, а розсіл помутніє. Це вже будуть малосольні огірочки.
закачування солоних огірків - фото крок 6
Розсіл з банки злийте в каструлю і перекипятить кілька хвилин.
закачування солоних огірків - фото крок 7
Гарячим розсолом залийте огірки, закрийте стерилізованої металевою кришкою. Переверніть і залиште до повного охолодження. Коли банку стане холодної, надішліть її до місця постійного зберігання (в льох або комору). Солоні огірки готові!

Схожі рецепти