Рецепт Закачування солоних огірків фото

Закачування солоних огірків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Огірок
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Сольовий

Урізноманітнити меню вашої родини взимку допоможуть різноманітні соління, заготовлені влітку. Особливо популярні консервовані огірки, які чудово підійдуть до будь-якого гарніру або ароматного м'яса.

Існує дуже багато видів консервованих огірків. Однією загальною деталлю майже для всіх є наявність оцту в маринаді. Ця кислота, яку ми так часто використовуємо на кухні, не надто корисна для нашого організму, а деяким людям категорично заборонено вживати консерви з оцтом. Тому хочу поділитися з вами рецептом, як закатати солоні огірки на зиму. Вам знадобляться огірочки, зелень, сіль і кілька днів. Огірки солити можна так, як вам зручно. Можете їх складати в банки цілими, або обрізавши кінчики, або взагалі розрізавши на шматочки потрібної вам довжини. Коли будете проквашівать огірки, обов'язково ставте банки в глибокі тарілки, щоб при бродінні розсіл НЕ потік на підлогу. Приємною консервації!

  • Огірок - 1 кілограм
  • Листя хрону - 2-3 штук
  • Листя щириці - 2 штуки
  • Гілочки кропу - 2-3 штук
  • Часник - 3 зубчики
  • Перець горошком - 2-3 штук
  • Вода - 0, 5 L
  • Сіль - 30 грам
закачування солоних огірків - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Все помийте, а огірки замочіть на 1-2 години в холодній воді.
закачування солоних огірків - фото крок 2
На дно чистої (годі й стерилізувати) банки ємністю 1 літр, покладіть листя хрону і щириці, перець горошком і кілька зубчиків часнику. Щільно складіть огірки, злегка переклавши їх зеленим кропом.
закачування солоних огірків - фото крок 3
Зверху в банку всипте 30 грамів солі.
закачування солоних огірків - фото крок 4
Залийте водою і накрийте капроновою кришкою. Слідувати, щоб сіль обов'язково розчинилася, інакше вона осяде на дно і огірки просто зіпсуються. Залиште на три дні при звичайній кімнатній температурі для проквашіванія.
закачування солоних огірків - фото крок 5
Після закінчення трьох днів огірки втратять свій яскраво-зелений колір, а розсіл помутніє. Це вже будуть малосольні огірочки.
закачування солоних огірків - фото крок 6
Розсіл з банки злийте в каструлю і перекипятить кілька хвилин.
закачування солоних огірків - фото крок 7
Гарячим розсолом залийте огірки, закрийте стерилізованої металевою кришкою. Переверніть і залиште до повного охолодження. Коли банку стане холодної, надішліть її до місця постійного зберігання (в льох або комору). Солоні огірки готові!

Схожі рецепти