Салат з солоних огірків без майонезу
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Перед вами рецепт приготування салату з солоних огірків без майонезу. Не можу сказати, що це найпростіший рецепт, але зате на святі навіть ті, хто на дієті, зможуть собі дозволити цей салат!
Опис приготування:
Розповім вам сьогодні, як приготувати салат з солоних огірків без майонезу. Впевнена, ви такого ще не пробували, а якщо і пробували, то напевно не станете заперечувати, що він дуже і дуже смачний! Хочу відмітити, що смак досить ніжний. Якщо ви любите солоненьке або пряне, рекомендую прямо в сметану додати відповідну спецію, і будемо вам щастя!
- Яловичина відварна - 650 грам
- Сир твердий - 300 грам
- Кедрові горішки - 50 грам
- Яйця - 5 штук
- Солоні огірки - 5 штук
- Цибуля - 4 штуки
- Горошок консервований - 1 штука(1 середня банку)
- Маслини - 20 штук
- Спеції - За смаком
- Крем - За смаком (для заправки)
- Зелень - За смаком
1. Спочатку важливий підготовчий етап. Яйця і яловичину відварити в окремих каструлях, цибуля подрібнити і обсмажити на олії зі спеціями і шматочками маслин. Готові яйця трьом на тертці і змішуємо з перетертим сиром. Кедрові горішки замочимо в окропі, щоб вони трохи набрякли.
2. Далі важливо застелити глибоку миску поліетиленовою плівкою, салат ми буде потім перевертати. Спочатку викладаємо сирно-яєчний шар, потім промажем його сметаною. Потім - горошок і огірочки.
3. Шар огірків теж смажена сметаною. Поверх нього викладемо шар цибулі і маслин. Поверх цибулі - трохи сиру і яєць, потім шар яловичини. А далі повторюємо всі шари в тій же послідовності, поки не закінчаться інгредієнти. Смажена сметаною і розподілимо горошок рівномірно.
4. Шар горошку змажемо сметаною. Нехай постоїть наш салат 40 хвилин, після чого акуратно перевертаємо наш його і видаляємо плівку.
5. Залишилося тільки прикрасити наше блюдо кедровими горішками і зеленню. Воно готове, приємного вам апетиту!