Рецепт солоних огірків хрустких
(покроковий рецепт з фото)
З усіма, хто до сих пір не заготовляв овочі на зиму, ділюся рецептом приготування солоних хрустких огірків. Ви не знайдете ні в одному магазині солоних огірків краще, ніж домашні.
З цих інгредієнтів я готую 12 літрових банок. Солоні огірки є джерелом молочної кислоти, яка очищає організм і зміцнює імунітет. Молочна кислота захищає бактеріальну флору в кишечнику, покращує травлення і засвоєння продуктів, знижує рівень холестерину. Давайте готувати огірки на зиму разом!
- Огірок - 6 кілограм
- Вода - 6 літрів
- Сіль - 7 Ст. Ложок
- Кріп - 1-2 Пучков
- Хрін - 1-2 штук
- Часник - 12-18 зубчиків
1
Банки і кришки ошпарити окропом і залишити до висихання. Ні в якому разі не протирайте банки кухонної ганчіркою, щоб уникнути розвитку бактерій.
2
Закип'ятіть воду, змішайте її з сіллю. Огірки добре промийте в теплій воді. Також промийте кріп, великі гілочки розділіть. Очистіть хрін і наріжте скибочками.
3
На дно кожної баночки укладаємо 1-2 зубчики часнику і суцвіття з насінням кропу. Банки заповнюємо огірками на 2/3, укладаємо їх вертикально світлим кінцем вгору.
4
У простір між огірками покладіть хрін, а зверху згорнуті стебла кропу. Заливаємо банки гарячою солоною водою, залиште приблизно два сантиметри до кінця.
5
Банки щільно закрутіть, і залиште остигати догори дном на 2-3 годину. Зберігайте готові огірки в темному прохолодному місці.