Рецепт Рецепт солоних огірків хрустких фото

Рецепт солоних огірків хрустких
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Огірок
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Літні , Фуршет
Заготовки , Сольовий , Солоне
Кількість порцій: 12
Час приготування: 3 г. 0 хв.

З усіма, хто до сих пір не заготовляв овочі на зиму, ділюся рецептом приготування солоних хрустких огірків. Ви не знайдете ні в одному магазині солоних огірків краще, ніж домашні.

Опис приготування:

З цих інгредієнтів я готую 12 літрових банок. Солоні огірки є джерелом молочної кислоти, яка очищає організм і зміцнює імунітет. Молочна кислота захищає бактеріальну флору в кишечнику, покращує травлення і засвоєння продуктів, знижує рівень холестерину. Давайте готувати огірки на зиму разом!

  • Огірок - 6 кілограм
  • Вода - 6 літрів
  • Сіль - 7 Ст. Ложок
  • Кріп - 1-2 Пучков
  • Хрін - 1-2 штук
  • Часник - 12-18 зубчиків
1
Банки і кришки ошпарити окропом і залишити до висихання. Ні в якому разі не протирайте банки кухонної ганчіркою, щоб уникнути розвитку бактерій.
2
Закип'ятіть воду, змішайте її з сіллю. Огірки добре промийте в теплій воді. Також промийте кріп, великі гілочки розділіть. Очистіть хрін і наріжте скибочками.
3
На дно кожної баночки укладаємо 1-2 зубчики часнику і суцвіття з насінням кропу. Банки заповнюємо огірками на 2/3, укладаємо їх вертикально світлим кінцем вгору.
4
У простір між огірками покладіть хрін, а зверху згорнуті стебла кропу. Заливаємо банки гарячою солоною водою, залиште приблизно два сантиметри до кінця.
5
Банки щільно закрутіть, і залиште остигати догори дном на 2-3 годину. Зберігайте готові огірки в темному прохолодному місці.

Схожі рецепти