Тепаньяки
(покроковий рецепт з фото)
Тепаньяки - це метод приготування їжі на плоскій залізній сковороді, інгредієнти обсмажуються на кунжутному маслі дуже швидко. Сьогодні я пропоную вам приготувати цю страву з яловичиною та овочами.
Для приготування тепаньякі знадобиться плоска залізна сковорода, якщо у вас немає залізної, можна використовувати і з антипригарним покриттям, але вона обов'язково повинна бути плоскою, вок для цієї страви не підходить. Особливістю цієї страви також є швидке приготування, м'ясо і овочі обсмажуються на сильному вогні буквально пару хвилин, це дозволить зберегти соковитість продуктів і максимум користі. Докладніше, як приготувати тепаньякі, ви можете дізнатись, прочитавши весь рецепт.
- Яловичина - 200 грам
- Баклажан - 40 грам
- Кабачок - 40 грам
- Цибуля пориста - 1 штука
- Селера черешкова стебло - 1 штука
- Морква - 40 грам
- Мал - 40 грам
- Болгарський перець - 40 грам
- Норі - 0, 5 штуки
- Яйце - 1 штука
- Сир - 30 грам
- Соєвий соус - 20 мілілітрів(10 мл - в омлеті, 10 мл - для готового блюда)
- Кунжутну олію - 20 мілілітрів
- Кунжут - 1 Чайна ложка
- Часник - 2 зубчики
Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.
Мал промийте та відваріть до готовності відповідно до вказівок на упаковці.
Поки вариться рис, наріжте все овочі соломкою, м'ясо тонкими смужками, измельчитечасник.
Плоску сковороду розігрійте, додайте кунжутне масло і обсмажте м'ясо протягом 1 хвилини.
Потім додайте відразу всі овочі, обсмажуйте всі разом постійно помішуючи протягом 2 хвилин.
Приготуйте омлет, змішавши яйце, соєвий соус і вершковий сир.
Овочі та м'ясо відсуньте на край сковороди. На вільний край налийте кунжутне масло, вилийте омлет і обсмажте, постійно перемішуючи.
Потім додайте варений рис, перемішайте, влийте соєвий соус і готуйте ще 1 хвилину.
Готову страву прикрасьте норі, кунжутом і зеленою цибулею. Подавайте блюдо гарячим. Смачного!