Рецепт Тепаньяки фото

Тепаньяки
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
М'ясо , Овочі , Яловичина
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Тепаньяки - це метод приготування їжі на плоскій залізній сковороді, інгредієнти обсмажуються на кунжутному маслі дуже швидко. Сьогодні я пропоную вам приготувати цю страву з яловичиною та овочами.

Опис приготування:

Для приготування тепаньякі знадобиться плоска залізна сковорода, якщо у вас немає залізної, можна використовувати і з антипригарним покриттям, але вона обов'язково повинна бути плоскою, вок для цієї страви не підходить. Особливістю цієї страви також є швидке приготування, м'ясо і овочі обсмажуються на сильному вогні буквально пару хвилин, це дозволить зберегти соковитість продуктів і максимум користі. Докладніше, як приготувати тепаньякі, ви можете дізнатись, прочитавши весь рецепт.

  • Яловичина - 200 грам
  • Баклажан - 40 грам
  • Кабачок - 40 грам
  • Цибуля пориста - 1 штука
  • Селера черешкова стебло - 1 штука
  • Морква - 40 грам
  • Мал - 40 грам
  • Болгарський перець - 40 грам
  • Норі - 0, 5 штуки
  • Яйце - 1 штука
  • Сир - 30 грам
  • Соєвий соус - 20 мілілітрів(10 мл - в омлеті, 10 мл - для готового блюда)
  • Кунжутну олію - 20 мілілітрів
  • Кунжут - 1 Чайна ложка
  • Часник - 2 зубчики
тепаньяки - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.
тепаньяки - фото крок 2
Мал промийте та відваріть до готовності відповідно до вказівок на упаковці.
тепаньяки - фото крок 3
Поки вариться рис, наріжте все овочі соломкою, м'ясо тонкими смужками, измельчитечасник.
тепаньяки - фото крок 4
Плоску сковороду розігрійте, додайте кунжутне масло і обсмажте м'ясо протягом 1 хвилини.
тепаньяки - фото крок 5
Потім додайте відразу всі овочі, обсмажуйте всі разом постійно помішуючи протягом 2 хвилин.
тепаньяки - фото крок 6
Приготуйте омлет, змішавши яйце, соєвий соус і вершковий сир.
тепаньяки - фото крок 7
Овочі та м'ясо відсуньте на край сковороди. На вільний край налийте кунжутне масло, вилийте омлет і обсмажте, постійно перемішуючи.
тепаньяки - фото крок 8
Потім додайте варений рис, перемішайте, влийте соєвий соус і готуйте ще 1 хвилину.
тепаньяки - фото крок 9
Готову страву прикрасьте норі, кунжутом і зеленою цибулею. Подавайте блюдо гарячим. Смачного!

Схожі рецепти