Спагеті в буряковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Це повсякденне блюдо підніме вам настрій всього лише своїм зовнішнім виглядом і ароматом, а вже коли ви його попробуете..Мм… Словами не передати, до чого ж це смачно! готуємо просто, легко, смачно!
Вам набридли звичайні макарони? Хочеться чогось яскравого, смачного і ароматного? Я пропоную вам приготувати саме таке блюдо - барвисте, чудово смачне і ароматне! Готується воно дуже легко, дуже просто і дуже швидко (за уязика, що у вас є варений буряк). Отже, представляю вашій увазі спагетті в буряковому соусі, готуємо? :)
- Спагеті - 100-120 грам
- Буряк варена - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Базилік свіжий - 5-6 штук (листочків)
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
1. Поставимо відварюватися спагетті в підсоленій воді. За хвилину до готовності спагетті відкидаємо на друшляк, але воду, в якій вони варилися, Не викидати!
2. Поки спагетті варяться, займемося соусом. Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо на оливковій олії до легкої золотистої і додаємо дрібно нарізаний часник. Обсмажуємо ще хвилинку.
3. Додаємо на сковороду нарізану невеликими шматочками буряки і скроплюємо її лимонним соком. Обсмажуємо хвилинку-півтори.
4. Перекладаємо все в чашу блендера, додаємо листочки свіжого базиліка. І перебиваємо все в однорідне пюре. Можна додати 3-4 столових ложки бульйону з-під спагетті.
5. Перекладаємо бурякове пюре на сковороду, додаємо сіль, перець за смаком і наливаємо стільки води, скільки вам потрібно для досягнення бажаної густоти соусу. Даємо закипіти, пробуємо, додаємо ті спеції, яких вам не вистачає:)
6. Я сподіваюся, ваші спагетті вже готові? Перекладаємо їх в сковороду і перемішуємо з соусом.
7. Прогріваємо буквально хвилинку і все, наше блюдо готово!
8. Тим, хто не постить, можна додати трохи тертого сиру. Смачного!