Рецепт Маринований часник в буряковому соку фото

Маринований часник в буряковому соку
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Буряк , Овочі , Часник
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 5 дн. 13 г. 0 хв.

Ділюся рецептом маринованого часнику в буряковому соку. Завдяки буряках він забарвлюється в яскравий рожевий колір. Таку закуску можна використовувати не тільки для повсякденного меню, але і на свято.

Опис приготування:

Нижче я розповім, як приготувати часник в буряковому соку. Замість звичайного часнику можна взяти сорт без зубчиків і маринувати його цілком. За бажанням в маринад можна додати чорний перець горошком і лавровий лист. Часник виходить остреньким, пікантним і дуже смачним, рекомендую спробувати!

  • Буряк - 1 штука
  • Часник - 150 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Сіль - 1/2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1/2 Ст. Ложки
  • Оцет 9% - 30 мілілітрів
маринований часник в буряковому соку - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
маринований часник в буряковому соку - фото крок 2
Часник розділіть на зубчики і очистіть від лушпиння. Бланшируйте в киплячій воді 2-3 хвилини, потім відкиньте в холодну і остудіть.
маринований часник в буряковому соку - фото крок 3
Покладіть часник в чисту стерилізовану банку.
маринований часник в буряковому соку - фото крок 4
З буряка вичавіть сік за допомогою соковижималки.
маринований часник в буряковому соку - фото крок 5
Для маринаду з'єднайте в каструльці буряковий сік, воду, цукор, сіль і оцет. Доведіть до кипіння.
маринований часник в буряковому соку - фото крок 6
Залийте маринадом часник, закрутіть кришку. Переверните вниз банку, укутайте в рушник і залиште так до повного охолодження. Витримати часник потрібно мінімум тиждень.
маринований часник в буряковому соку - фото крок 7
Маринований часник в буряковому соку готовий, приємного вам апетиту!

Схожі рецепти