Маринований часник в буряковому соку
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом маринованого часнику в буряковому соку. Завдяки буряках він забарвлюється в яскравий рожевий колір. Таку закуску можна використовувати не тільки для повсякденного меню, але і на свято.
Нижче я розповім, як приготувати часник в буряковому соку. Замість звичайного часнику можна взяти сорт без зубчиків і маринувати його цілком. За бажанням в маринад можна додати чорний перець горошком і лавровий лист. Часник виходить остреньким, пікантним і дуже смачним, рекомендую спробувати!
- Буряк - 1 штука
- Часник - 150 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки
- Цукор - 1/2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 30 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Часник розділіть на зубчики і очистіть від лушпиння. Бланшируйте в киплячій воді 2-3 хвилини, потім відкиньте в холодну і остудіть.
Покладіть часник в чисту стерилізовану банку.
З буряка вичавіть сік за допомогою соковижималки.
Для маринаду з'єднайте в каструльці буряковий сік, воду, цукор, сіль і оцет. Доведіть до кипіння.
Залийте маринадом часник, закрутіть кришку. Переверните вниз банку, укутайте в рушник і залиште так до повного охолодження. Витримати часник потрібно мінімум тиждень.
Маринований часник в буряковому соку готовий, приємного вам апетиту!