Маринований часник без оцту
(покроковий рецепт з фото)
Маринований часник - пікантна закуска, яка анітрохи не поступається звичним огіркам або помідорів. У цьому рецепті смак часнику виходить досить м'яким, тому що маринується без оцту.
Докладніше, як приготувати маринований часник без оцту, я розповім нижче. Дана кількість інгредієнтів розраховане на банку обсягом 0, 5 L. Спеції для маринаду краще підбирайте на свій смак. Щоб часник як слід промаринуватися, залиште його мінімум на 10 днів. Відмінний варіант для тих, у кого болить шлунок від оцтових солінь! Закуска добре зберігається, тому беріть на замітку!
- Часник - 350 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки
- Лимонна кислота - 1/2 Ст. Ложки
- Чорний перець горошком - 5 штук
- Лавровий лист - 1 штука
- Гвоздика - 1 штука
- Кріп стебла - 1/2 чайних ложки
- Гірчиця насіння - 1/3 чайних ложки
- Насіння koriandra - 1/3 чайних ложки
- Перець духмяний горошок - 1/4 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Розділіть часник на зубчики. Залийте неочищений часник гарячою водою і залиште на 30 хвилин.
Очистіть зубчики від лушпиння, промийте та висушіть.
Підготуйте маринад. У воду додайте цукор, сіль і всі спеції. Доведіть до кипіння. Додайте лимонну кислоту і зніміть з плити.
Перекладіть зубчики часнику в заздалегідь стерилізовану баночку. Залийте маринадом, закрийте кришкою, переверніть і укутайте в рушник. Залиште до повного охолодження.
Маринований часник без оцту готовий, смачного!