Рецепт Маринований часник без оцту фото

Маринований часник без оцту
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Американська кухня
Овочі, Часник
Вегетаріанське харчування
На обід
Заготовки, Маринування

Маринований часник - пікантна закуска, яка анітрохи не поступається звичним огіркам або помідорів. У цьому рецепті смак часнику виходить досить м'яким, тому що маринується без оцту.

Докладніше, як приготувати маринований часник без оцту, я розповім нижче. Дана кількість інгредієнтів розраховане на банку обсягом 0, 5 L. Спеції для маринаду краще підбирайте на свій смак. Щоб часник як слід промаринуватися, залиште його мінімум на 10 днів. Відмінний варіант для тих, у кого болить шлунок від оцтових солінь! Закуска добре зберігається, тому беріть на замітку!

  • Часник - 350 грам
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1/2 Ст. Ложки
  • Лимонна кислота - 1/2 Ст. Ложки
  • Чорний перець горошком - 5 штук
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Гвоздика - 1 штука
  • Кріп стебла - 1/2 чайних ложки
  • Гірчиця насіння - 1/3 чайних ложки
  • Насіння koriandra - 1/3 чайних ложки
  • Перець духмяний горошок - 1/4 чайних ложки
маринований часник без оцту - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
маринований часник без оцту - фото крок 2
Розділіть часник на зубчики. Залийте неочищений часник гарячою водою і залиште на 30 хвилин.
маринований часник без оцту - фото крок 3
Очистіть зубчики від лушпиння, промийте та висушіть.
маринований часник без оцту - фото крок 4
Підготуйте маринад. У воду додайте цукор, сіль і всі спеції. Доведіть до кипіння. Додайте лимонну кислоту і зніміть з плити.
маринований часник без оцту - фото крок 5
Перекладіть зубчики часнику в заздалегідь стерилізовану баночку. Залийте маринадом, закрийте кришкою, переверніть і укутайте в рушник. Залиште до повного охолодження.
маринований часник без оцту - фото крок 6
Маринований часник без оцту готовий, смачного!

Схожі рецепти