Рецепт Маринований часник головками фото

Маринований часник головками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Часник
Пісні страви
На швидку руку
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 20
Час приготування: 142 дн. 12 г. 0 хв.

Маринований часник - це відмінна приправа і заготівля на зиму. Його можна закатати часточками або цілими головками. Пропонуємо один з таких варіантів заготовок, як приготувати маринований часник.

Опис приготування:

Величезним плюсом такої заготовки є те, що маринований часник не втрачає своїх властивостей, однак після його поїдання НЕ буде характерного неприємного запаху, тому його сміливо можна додавати в салати для сніданку. Така заготовка робиться дуже просто, і її можна приготувати в великій кількості. Додавати маринований часник краще вже в приготовані страви.

  • Часник - За смаком
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Яблучний оцет - 1 літр
  • Сіль кухонна - 1, 5 Ст. Ложки
маринований часник головками - фото крок 1
1. Часник моєму під проточною водою, зчищають верхній шар лушпиння, гострим ножем зрізаємо попку і робимо короткий хвостик. Вибираємо банку, в якій збираємося маринувати, моєму і стерилізуємо її.
маринований часник головками - фото крок 2
2. Набиваємо банку щільно часником, скільки влізе. Робимо маринад: чисту воду наливаємо в каструлю, додаємо яблучний оцет і сіль, змішуємо до повного розчинення.
маринований часник головками - фото крок 3
3. Банки, заповнені часником, заливаємо отриманим маринадом і закручуємо кришкою. Ставимо банки в темне місце на 4-5 місяців.

Схожі рецепти