Маринований часник швидкого приготування
(покроковий рецепт з фото)
Часник маринується швидше завдяки гарячому способу приготування. Дуже цікавий смак часник набуває через спецій, годиться як закуска або для інших страв.
Часник очищаємо, готуємо маринад. Перед закладанням часнику по банкам потрібно його ошпарити, а після обдати крижаною водою. Маринується часник 3-5 днів, після чого готовий до вживання.
- Часник - 1 кілограм
- Оцет 9% - 200 мілілітрів
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - 30 грам
- Цукор - 60 грам
- Перець гострий чилі - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука (на баночку)
- Розмарин - 1 щіпка
- Koriandr - 1 щіпка
Приготуємо все необхідне. Ставимо чайник з водою закипати.
Часник очищаємо. Моєму.
Заливаємо його на хвилину киплячою водою, після відразу обдаємо крижаний.
Перець гострий ріжемо кільцями.
Готуємо маринад. Змішуємо в каструлі склянку окропу зі склянкою оцту, додаємо спеції, перець, сіль і цукор і проварюємо маринад 1 хвилину з моменту закипання.
У баночку кладемо часник.
Заливаємо маринадом. Накриваємо кришкою і залишаємо остигати. Після прибираємо на 3-5 днів в холодильник. Готово!