Маринований часник швидкого приготування
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 дн. 23 г. 0 хв.
Часник маринується швидше завдяки гарячому способу приготування. Дуже цікавий смак часник набуває через спецій, годиться як закуска або для інших страв.
Опис приготування:
Часник очищаємо, готуємо маринад. Перед закладанням часнику по банкам потрібно його ошпарити, а після обдати крижаною водою. Маринується часник 3-5 днів, після чого готовий до вживання.
- Часник - 1 кілограм
- Оцет 9% - 200 мілілітрів
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - 30 грам
- Цукор - 60 грам
- Перець гострий чилі - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука (на баночку)
- Розмарин - 1 щіпка
- Koriandr - 1 щіпка
Приготуємо все необхідне. Ставимо чайник з водою закипати.
Часник очищаємо. Моєму.
Заливаємо його на хвилину киплячою водою, після відразу обдаємо крижаний.
Перець гострий ріжемо кільцями.
Готуємо маринад. Змішуємо в каструлі склянку окропу зі склянкою оцту, додаємо спеції, перець, сіль і цукор і проварюємо маринад 1 хвилину з моменту закипання.
У баночку кладемо часник.
Заливаємо маринадом. Накриваємо кришкою і залишаємо остигати. Після прибираємо на 3-5 днів в холодильник. Готово!