Цвітна капуста маринована швидкого приготування
(покроковий рецепт з фото)
У моєму записнику рецептів є простий рецепт цвітної капусти маринованої швидкого приготування. Якщо замаринувати капусту ввечері, то на наступний день її вже можна буде їсти. Пробуйте!
Опис приготування:
Маринад для цього рецепта цвітної капусти маринованої швидкого приготування розрахований на один літр води. Спеції розраховані з витрати на банку.
Як приготувати кольорову капусту мариновану швидкого приготування?
1. Цвітну капусту розділите на суцвіття. Кожне суцвіття промийте. Бажано опустити капусту в підсолену воду - так ви позбавитеся від небажаних капустяних"жителів" .
2. В простерилізовані банки складіть лавровий лист, перець горошком, зубчики часнику і інші спеції за бажанням.
3. У банки зі спеціями складіть суцвіття цвітної капусти.
4. Зваріть маринад. Для цього в каструлю влийте воду, додайте сіль і цукор, рослинна олія, оцтову есенцію. Доведіть до кипіння.
5. Киплячим маринадом залийте кольорову капусту в банках. Закрийте стерильними кришками і залиште до охолодження при кімнатній температурі.
6. Остигнули банки з капустою приберіть в холодильник. Через кілька годин кольорову капусту мариновану швидкого приготування можна буде їсти.
Смачного!
- Кольорова капуста (голова) - 1 штука
- Вода - 1 літр
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1/2 склянки
- Оцтова есенція - 2 чайних ложки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Перець чорний горошком - 3-4 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Інші спеції - - За смаком (можна додати цибулю ріпчасту, чилі, каперсами, зелень.)
Як приготувати кольорову капусту мариновану швидкого приготування?
1. Цвітну капусту розділите на суцвіття. Кожне суцвіття промийте. Бажано опустити капусту в підсолену воду - так ви позбавитеся від небажаних капустяних"жителів" .
2. В простерилізовані банки складіть лавровий лист, перець горошком, зубчики часнику і інші спеції за бажанням.
3. У банки зі спеціями складіть суцвіття цвітної капусти.
4. Зваріть маринад. Для цього в каструлю влийте воду, додайте сіль і цукор, рослинна олія, оцтову есенцію. Доведіть до кипіння.
5. Киплячим маринадом залийте кольорову капусту в банках. Закрийте стерильними кришками і залиште до охолодження при кімнатній температурі.
6. Остигнули банки з капустою приберіть в холодильник. Через кілька годин кольорову капусту мариновану швидкого приготування можна буде їсти.
Смачного!