Цвітна капуста маринована швидкого приготування
(покроковий рецепт з фото)
У моєму записнику рецептів є простий рецепт цвітної капусти маринованої швидкого приготування. Якщо замаринувати капусту ввечері, то на наступний день її вже можна буде їсти. Пробуйте!
Маринад для цього рецепта цвітної капусти маринованої швидкого приготування розрахований на один літр води. Спеції розраховані з витрати на банку.
Як приготувати кольорову капусту мариновану швидкого приготування?
1. Цвітну капусту розділите на суцвіття. Кожне суцвіття промийте. Бажано опустити капусту в підсолену воду - так ви позбавитеся від небажаних капустяних "жителів" .
2. В простерилізовані банки складіть лавровий лист, перець горошком, зубчики часнику і інші спеції за бажанням.
3. У банки зі спеціями складіть суцвіття цвітної капусти.
4. Зваріть маринад. Для цього в каструлю влийте воду, додайте сіль і цукор, рослинна олія, оцтову есенцію. Доведіть до кипіння.
5. Киплячим маринадом залийте кольорову капусту в банках. Закрийте стерильними кришками і залиште до охолодження при кімнатній температурі.
6. Остигнули банки з капустою приберіть в холодильник. Через кілька годин кольорову капусту мариновану швидкого приготування можна буде їсти.
Смачного!
- Кольорова капуста (голова) - 1 штука
- Вода - 1 літр
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1/2 склянки
- Оцтова есенція - 2 чайних ложки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Перець чорний горошком - 3-4 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Інші спеції - - За смаком (можна додати цибулю ріпчасту, чилі, каперсами, зелень.)
Як приготувати кольорову капусту мариновану швидкого приготування?
1. Цвітну капусту розділите на суцвіття. Кожне суцвіття промийте. Бажано опустити капусту в підсолену воду - так ви позбавитеся від небажаних капустяних "жителів" .
2. В простерилізовані банки складіть лавровий лист, перець горошком, зубчики часнику і інші спеції за бажанням.
3. У банки зі спеціями складіть суцвіття цвітної капусти.
4. Зваріть маринад. Для цього в каструлю влийте воду, додайте сіль і цукор, рослинна олія, оцтову есенцію. Доведіть до кипіння.
5. Киплячим маринадом залийте кольорову капусту в банках. Закрийте стерильними кришками і залиште до охолодження при кімнатній температурі.
6. Остигнули банки з капустою приберіть в холодильник. Через кілька годин кольорову капусту мариновану швидкого приготування можна буде їсти.
Смачного!