Капуста маринована з часником швидкого приготування
(покроковий рецепт з фото)
Всі люблять рецепти, над якими не потрібно "паритися" півдня на кухні. Саме до таких можна віднести мариновану капусту з часником і буряком. Закуска добре поєднується з м'ясними стравами і гарнірами.
Розповім, як приготувати капусту мариновану з часником швидкого приготування. Всі овочі разом зі спеціями складаються в чисті банки. Потім заливаються гарячим маринадом і настоюють до повної готовності рівно одну добу. Мариновану капусту можна подавати замість салату, як доповнення до гарнірів або м'ясних страв. Хай щастить!
- Капуста - 1 штука (коб)
- Часник - 1 штука (головка)
- Буряк - 1 штука
- Вода - 2 L
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Масло рослинне - 1/2 склянки
- Оцет столовий - 1 Склянка
- Лавровий лист - 4 штуки
- Перець горошком - 5 штук
- Гвоздика - 3 штуки
Овочі ретельно промиваємо і очищаємо. Капусту нарізаємо великими шматочками і розкладаємо по чистим скляним банкам. Також кладемо зубчики очищеного часнику і буряк, порізану кружальцями. Всі овочі викладаємо упереміш. Крім того, додаємо лавровий лист, перець горошком і гвоздику.
Засипте в воду цукор і сіль, влийте масло. Доведіть маринад до кипіння, влийте оцет. Зніміть з вогню і залийте гарячою рідиною капусту з овочами і спеціями. Банку (або банки) прикрийте кришками і залиште при кімнатній температурі на 1 добу. Потім приберіть в холодильник для зберігання.
Смачного!